Pseudonymet Samuel Bjørk har gjort stor suksess med krimromanen «Det henger en engel alene i skogen» som ble gitt ut høsten 2013. Bak pseudonymet står Frode Sander Øien, forfatter og musiker fra Steinkjer, blant annet kjent fra Sanderfinger, The Hærmætti Tysland Band og I Love Wynona.

Må trykke nye opplag

«Det henger en engel alene i skogen» har vakt stor oppsikt internasjonalt og ble på kort tid solgt til hele 22 land. Boka ble lansert i Tyskland 20. april i år og gikk inn på Der Spiegels bestselgerliste allerede den første uka. I uke to seilte den opp fra 15. til femteplass på lista, og etter fire uker i salg, troner den nå på førsteplass over mest solgte pocketbøker. Se lista selv her.

LES OGSÅ: Øien står bak boksuksess solgt til 22 land.

Etter mindre enn en måned i salg har bokas tyske forlag blitt nødt til å trykke nytt opplag av boka.

–Det samlede opplaget så langt er 150 000 eksemplarer, det er veldig stort. Han har klatret oppover lista, noe som betyr at han utvider leserkretsen sin hele tiden, sier forlagssjef Tine Kjær i Vigmostad & Bjørke. Hun tror suksessen skyldes en blanding av at Nordic Noir er veldig populært for tiden og at Øien har en helt egen fortellerstemme som fenger mange.

Samuel Bjørk topper også på amazon.de, hvor han har danket ut Jo Nesbø og inntatt førsteplassen over bestselgende norsk krim i Tyskland.

Oppfølgeren kommer til høsten

Øien debuterte med romanen «Fantastiske Pepsi Love» i 2001, som også ble satt opp på Trøndelag Teater.

Samuel Bjørk er pseudonymet Øien bruker på sine krimromaner. «Det henger en engel alene i skogen» er hans krimdebut og boka har solgt mer enn 60 000 eksemplarer i Norge.

Øien har tidligere fortalt Adresseavisen hvorfor han skriver krim under pseudonym.

–Det er jo sjangerlitteratur, et helt annet prosjekt. På denne måten kan jeg fortsette å holde på med mine ting hur weird som helst. Det passer meg bra. Men vi kan jo kalle det «indiekrim»; krim for dem som ønsker seg litt mer!, sa Øien til Ukeadressa i fjor vår.

Ny bok i oktober

Øiens andre krimbok, «Uglen», lanseres i oktober.

–Han har allerede levert manuset til neste bok, og at den første boka gjør det så bra er kjempeinspirrerende for ham i sluttarbeidet med «Uglen», sier Kjær.

Så langt er Kjær og agenten de eneste som har lest manuset.

–Vi har i vente en roman av samme kaliber som den forrige og med de samme hovedpersonene. Det er en besettende historie i Øiens særegne, spenstige språk.