Forsiden av boka er meget spennende fordi bildene sier noe om hva som kommer i boken og passer godt til tittelen.

«Den onde arven» handler om 16 år gamle Julie som har rødt hår og bor sammen med bestefaren sin. Moren til Julie er gal fordi faren hennes gikk seg vill i skogen for mange år siden. Julie bor i Holloway, like ved siden er Uhuriaskogen. På skolen blir Julie mobbet, de eneste vennene hun har en katten hennes Rudolf, venninnen hennes Margaret og Glen som stammer.

En dag bestemmer Julie seg for å gå ut i skogen. På turen kommer hun over et rødt lys bak noen busker. Hun begynner å grave, da hun kom seg ned til lyset begynner bakken å kollapse og Julie faller ned i en hule. Hun finner et etui for en mystisk gjenstand. En gjenstand som noen er villig til å drepe for å få tak i. Gjennom boken graver Julie dypere og dypere i arven sin, kanskje graver hun for dypt?

Boken er skrevet på bokmål og inneholder lite banning. De få banneordene som er i boken er skrevet på en unormal måte. Forfatteren er god på å skildre gjenstander. «Herskapshuset er urovekkende stort og har kullsvarte store vinduer med mørkebrune falleferdige lemmer som svaier i vinden.»

Jeg syns boken var helt grei. Den har en fremragende handling, men forfatteren fikk ikke fremvist historien på en reell måte. Dette var Thomas Engers første ungdomsbok og han har jobbet bra med historien. Jeg vil si at boken hadde vært mye bedre hvis strukturen hadde vært bedre.