May Lenda er ei vanlig jente på 15 år som bor i byen Fjellid. Hun har en to år eldre bror som heter Fredrik og to fraværende foreldre.

Fredrik blir beskyldt for juksing under eksamen og faller i dyp depresjon. May vet at han har slitt hele livet med mobbere, og hun blir ekstra bekymret når Fredrik begynner å bli fraværende og å skulke skolen.

Samtidig får bestevennen hennes, Martin, et tilbud som gjør at han må flytte. May blir alene både på skolen og hjemme. Hun strever med å få kontakt med broren. Fredrik har fått nok av lærerne og bøllene på skolen og May skjønner at noe er på gang…

«May Lenda» er en vakker, trist og gripende ungdomsroman som får en til å tenke på hvordan livet er. Forfatteren får en til å leve seg inn i karakterene og handlingen, samtidig som hun får frem følelsene og hensiktene deres.

Hun skildrer ikke i detalj, men lar leseren lage sitt eget bilde av personer og steder. Det synes jeg er ekstra fint med boka.

Noe av det den mangler, er en jevn spenningskurve. I starten er boka veldig spennende, men den blir litt flat mot midten, og man mister interessen og «den røde tråden» blir uklar. Forfatteren kunne gjerne ha lagt inn litt ekstra spenning her og der.

Boka starter rett på og er litt rar og uklar de to første sidene, men den blir bedre etter hvert.

Historien er inspirerende på mange måter og får meg til å bedre forstå folk med samme livssituasjon som May. Du får innblikk i og medfølelse med fortvilelsen hennes og andre hovedpersoner i boka som har det like vanskelig.

Alt i alt er dette en bok jeg anbefaler på det sterkeste hvis du vil oppleve en traumatisk og gripende historie om mennesker som tar vare på hverandre.