Lørdag spiller Åge og Sambandet på Blokkrock som avslutning på årets turnè. Konserten har vært utsolgt i flere uker, og nå har bandet lagt ut på Facebook nyheten om at konserten skal streames, til glede for alle som ikke fikk sikret seg billetter. En link vil legges ut på siden, og kan også deles videre så både facebookfølgerne og deres venner kan få lyd og bilde fra konserten rett inn på sine pc-er, mac-er, ipader og mobiler.

«Dette er en hilsen og gave fra oss til dere som er her på FB, og til alle dere som har vært på konsertene,» skriver bandet på sin facebookside, og legger også til at de ønsker å «lodde stemningen» med dette innlegget. Nyheten har generert godt over 3100 «likes» har siden den ble kjent.

Blokkrock vokser

Åge og Sambandet har hatt konsert på Blokkrock i en årrekke, og med Johndoe og DumDum Boys på laget har Blokkrock vokst til å bli en festival.

Jan Morten Bjerkan, ansatt i Kolstad Fotball og prosjektleder for årets Blokkrock, forteller at ideen om utvidelse av arrangementet har kommet over flere år.

–Blokkrock har blitt bydelens møteplass, og så stort at hele byens befolkning bør få øynene opp for arrangementet, sier han, og legger til at bare kapasiteten i Husebyhallen setter grenser for hvor stort dette kan bli.

I år spiller DumDum Boys og Johndoe i Husebyhallen fredag, i tillegg til Åge og Sambandets årvisse turnéavslutning på samme scene lørdag.

–Vi er veldig fornøyde med headlinerne våre. Musikalsk sett er de en bra miks for publikummet, mener Bjerkan, som regner med utsolgt på begge konsertene.

Gammelt og nytt på turnè

På tidlig 2000-tall kom Kolstad og Saupstad dårlig ut i en levekårsundersøkelse, og forløperen til Blokkrock oppsto da den lokale fotballklubben ønsket å ta ansvar for positive opplevelser i bydelen. Åge Aleksandersen stilte velvillig opp, og har nå hatt konsert her som turnéavslutning i en årrekke. Også i år har trønderrockeren en hektisk turnésommer bak seg, med slipp av sitt nyeste album «Sukker og salt» på forsommeren.

–Det har vært fantastisk, travelt og fint. Nyalbumet har gjort det suverent, noe som har vært optimalt for turneen, sier Aleksandersen.

–Vi fikk en hit med «Veien hjem», men årets gode turné og salg er også summen av innsats fra ti år tilbake. I år har dette slått voldsomt ut, vårt publikum blir større og større, sier den garvede musikeren, som legger til at det er utelukket å turnere med bare eldre låtmateriale.

–Det er trangt om plassen låtmessig, vi har et solid repertoar med gamle sanger, men ønsker ikke å bare surfe på det. Å utfordre både publikum og oss selv med nytt materiale på konsertene er ikke dumt, mener Aleksandersen.

Som å komme hjem

Aleksandersen er udelt positiv til årets utvidelse av Blokkrock.

–Men på lørdag er vi enerådende, som vanlig. Dette arrangementet er helt spesielt for oss. Publikum er enestående og for min del er det litt som å treffe kjentfolk, forteller artisten, som selv bodde i Kolstad-området mellom 1976 og 2007. Han skryter av Kolstad Fotball, og mener klubben gjør en fantastisk jobb på arrangørsiden med fokus på det sosiale livet i bydelen.

–Det er mye bra folk som bor her. Å komme hit er som å komme hjem.

«Vasker gulvet med de fleste»

Etter turnéfinalen på Blokkrock blir det roligere tider for Aleksandersen. Noen ny plate har han ikke begynt med ennå.

–Det tar tre år å kryste ut av seg en plate, akkurat nå tar jeg ett år av gangen. På konsertene skjer ferdigstillelsen av det jeg driver med, det er på scenen dommen kommer.

Han sier dette om å fortsatt turnere intensivt i perioder, i en alder av 65:

–Klart det stiller store krav, ingen publikum er like og ingen kvelder er like. Det generelle musikalske nivået i Norge har blitt veldig høyt, det er mye flott å høre. Når det er sagt, vasker vi gulvet med de fleste. Der er jeg beskjeden, flirer Åge Aleksandersen.