Billettene til Nightwish-konserten på Sverresborg Arena 29. august neste år ble lagt ut kl. 09.00 fredag morgen.

- Vi har solgt rundt 1600 billetter på to timer, og det ser ut til å være et godt tempo hele veien, forteller arrangør Kristian Digre i Trondheim Concerts da adressa.no snakker med ham like over klokken 11 fredag formiddag.

Pekepinn første dag

Det er plass til 7000 publikummere og Digre er trygg på at konserten blir utsolgt. Da gruppa spilte i Borggården i 2012 ble det solgt 6000 billetter.

- En bruker å få en pekepinn på første dag. Den gangen solgte vi rundt 2-2500 første dag, og den ble utsolgt i brukbar tid før konserten. Så det ser enda bedre ut nå, sier Digre.

- Billettsalget følger en ganske forutsigbar kurve. Vi bruker å selge ut rundt halvparten av billettene den første uka. På Iron Maiden på Lerkendal i 2008 solgte vi 12 000 den første uke og 24 000 totalt.

10 000 på Knopfler

I september slapp han og medarrangør Stein Vanebo nyheten om at Mark Knopfler kommer til Sverresborg i juni neste år. De 9400 billettene ble solgt unna på drøyt sju timer. Siden ble det lagt ut ytterligere 600 billetter, som nå også er revet vekk.

- Vi er veldig godt fornøyd med det som skjer i konsertbyen Trondheim nå. Dette er en god trend, sier Digre som lover flere konsertnyheter for sommeren 2015 i tida som kommer.

- Men det blir andre sjangre. For metalfansen blir Nightwish det store høyepunktet i Trondheim neste sommer, sier Digre.

Nightwish er et av Nordens største rockeband og har solgt over 8 millioner plater. 29. august 2015 er de tilbake i Trondheim og spiller på Sverresborg arena, da med ny vokalist siden sist, Floor Jansen. Foto: HÅKON GRAV