- Forestillingen handler mye om hvordan arbeidsmarkedet forandrer seg. Overalt i samfunnet i dag handler det om prestisje, profil, PR og hvordan du skal selge deg selv og dine tjenester, sier Pia Maria Roll.

Scenekunstneren har flere ganger besøkt Trondheim og Avant Garden med samfunnskritiske forestillinger. «Ses i min nästa pjäs» handler om hvordan arbeidslivet i dag handler mer om renommé enn om innhold og kvalitet.

Historier fra virkeligheten

På scenen møter vi flere mennesker som har opplevd konflikter i arbeidslivet, de har varslet om uverdige forhold. En sykepleier, involvert i «Adecco-saken», forteller om hvor galt det kan gå når omsorg konkurranseutsettes, en annen forteller om forholdene for utenlandske arbeidere i norsk byggebransje. Alle aktørene deler historier fra virkeligheten.

- De bærer på tøffe historier og dette har kostet dem masse. Heldigvis er teateret er et bra sted å være. Her er vi mange som jobber sammen og det kan være godt for folk. Det har vært fantastisk å jobbe sammen med dem, forteller Roll.

På scenen står også skuespiller Siri Forsberg og danserne Ida Gudbrandsen og Loan Thanh Ha fra Impure Company.

Kjedelig utvikling

Også for kunstnere har arbeidslivet forandret seg. Roll mener det i dag er et krav at også kunstnere skal være markedsaktører som skal lage seg en profil og bygge nettverk.

- Jeg er opptatt av at kunstnere ikke må kjøpe den ideen om at vår oppgave er å bli kjent, gjøre karriere og tjene penger. Hvorfor skal skattebetalere gidde å gi meg penger for at jeg skal bli kjent? Det er meningsløst at fellesskapet skal betale for min individuelle suksess. hvis de trenger meg er det av helt andre grunner, sier Roll.

Hun finner dagens kulturpolitikk i Norge svært interessant.

- Norge er det eneste landet i Europa som fortsatt har godt med penger, også til kultur. Likevel skal vi innføre en ideologi som resten av Europa innfører fordi det er økonomiske nedgangstider. At det gjøres kutt i Norge, uten at man har en økonomisk unnskyldning, det synes jeg er interessant.

Avant Garden 11., 12. og 13. april kl. 19.00