- Det handler om å miste sin identitet, miste seg selv på grunn av ting som skjer i livet, forteller Luis Della Mea.

Den argentinsk-trønderske dansekunstnerens forestilling «Giving up is the hardest» handler om å møte livskriser. Della Mea har gått mange runder med seg selv i løpet av arbeidsprosessen. Når man lager en forestilling om livskriser kommer man ikke utenom sine egne.

Egne livskriser

- Forestillingen er veldig personlig. Jeg ble skilt for ett år siden og jeg har opplevd sykdom. Også det med å flytte til Norge er noe jeg har brukt, sier Della Mea om hendelser fra livet som blir med over til scenen.

- Hvorfor ville du lage et stykke om livskriser?

- Skal jeg lage en forestilling må innholdet bety mye for meg, hvis ikke er det ingen vits. Temaet er trist, men jeg tror mange vil kunne kjenne seg igjen.

Første solo

Della Mea har vært en sentral aktør i Trondheims danse- og musikkmiljø i mange år. Han har gjestet Teaterhuset Avant Garden både som koreograf, utøver, komponist, musiker og tekniker. Denne gangen er likevel helt spesiell. «Giving up is the hardest» er hans første soloforestilling.

- Jeg har aldri jobbet alene på scenen før, og jeg vet ikke om jeg kommer til å gjøre det igjen, sier Della Mea og ler.

- Jeg liker å jobbe sammen med folk, så å gjøre dette alene har vært tøft, legger han til.

Helt alene har han ikke vært. Med på laget har Della Mea hatt både produsent, koreografikonsulent, dramaturg, lyd- og lysdesigner.

- Jeg fikk først arbeidsstipend for to år for å komme i gang. Så fikk forestillingen støtte av Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere, og da kunne jeg trekke flere inn i prosjektet. Det har vært til god hjelp.

Til Argentina

Nå ser dansekunstneren fram til å vise forestillingen på Avante Garden. Alene på scenen, med publikum rundt seg på gulvet på alle kanter. Della Mea ønsker ikke å gi noen føringer, men han er spent på hvilke tanker som dukker opp hos publikum.

- Jeg liker at ting er åpent, ikke at det skal være noe bestemt du skal føle eller forstå. Jeg vil heller høre historiene som dukker opp hos folk etter forestillingen, sier Della Mea som i juli reiser til Argentina for å gjøre fire forestillinger.

Avant Garden lørdag og søndag kl. 19.00

Alene: Med «Giving up is the hardest» gjør Luis Della Mea sin første solo. Forestillingen handler om å møte livskriser Foto: Kjersti Havdal
Livskriser: Della Meas forestilling handler om å møte de store problemene livet kan by på. Dansekunstneren har brukt personlige livshendelser i arbeidet med danseforestillingen Foto: Kjersti Havdal