- Jeg har venner i Nepal og har selv vært der. Jeg vet hvor dårlig infrastrukturlandet har og hvor fattige menneskene var før katastrofen, sier Gerd Randi Eriksson. Nå har hun tatt initiativ for et arrangement til inntekt for de jordskjelvrammede i Nepal.

Uka etter det første jordskjelvet bestemte hun seg for å gjøre noe mer enn å gi penger. Etter lange ringerunder har hun fått med seg artister som Terje Tysland, Jakob Margido Esp og Svein Røsten. Kristiansten festning og alt av teknisk utstyr har hun fått lånt.

Inntektene til Røde Kors

- Det har vært lett å få med seg folk. Stort sett vil folk bidra til et arrangement som dette, men det er naturlig nok ikke alle som får det til, sier Eriksson.

Det er første gang hun organiserer en støttekonsert som samarbeider med Røde Kors. Hele overskuddet vil gå til organisasjonen som har en egen innsamling til nødhjelpsarbeidet i Nepal. Støttekonserten skal ledes av konferansier Betty Stjernen, og under arrangementet vil Røde Kors fortelle om hvordan situasjonen i Nepal er i dag. Eriksson vil også fortelle hvordan hun ble kjent med en familie fra Nepal ved en tilfeldighet.

På en flytur mellom England og Norge for noen år siden kom Eriksson i prat med en dame og en liten gutt som hun delte seterad med. Flyturen ble starten på vennskapet mellom Eriksson og Thapa-familien fra Nepal.

De nærmeste er i live

- Mannen i familien hadde stipend og studerte i Trondheim, så de bodde her da jeg møtte dem. De feiret jul hjemme hos oss, og da deres tolv år gamle sønn skulle feire overgangen fra barn til voksen, inviterte de meg til Nepal. Jeg reiste ned og bodde hos familien, og jeg ble kjent med slekt og venner, forteller Eriksson.

Hun har fortsatt kontakt med familien som i dag bor i Canada.

- Jeg har vært i kontakt med dem og de kunne fortelle at deres nærmeste er i live, sier Eriksson, som skal fortelle om sin reise til Nepal under arrangementet onsdag kveld. Hun besøkte Nepal i juli i 2013.

- Det var regntid da jeg var der, og nå kommer regntida snart igjen. Jeg kan bare tenke meg hvordan det blir der da. Det er viktig å få send hjelp fort.

«Entertainere for Nepal» på Kristiansten festning onsdag 20. mai kl. 18.00

Det var regntid da Gerd Randi Eriksson besøkte Nepal i 2013. Bildet viser en veg utenfor hovedstaden Katmandu som har blitt til en elv Foto: Gerd Randi Eriksson