– Vi ønsker å gi publikum store konsertopplevelser med gode artister som ikke spiller i området så ofte. Selve rosinen i pølsa må være Bjørn Eidsvåg og Trondheim Symfoniorkester fredag kveld, det kommer til å bli fullt i Sakshaug kirke, sier festivalsjef Per Kvistad Uddu i Inderøyfest.

Egen fest for ungdommen

Inderøyfest starter rolig allerede torsdag formiddag med næringskonferanse og utstillingsåpning, før det virkelig braker løs på fredag. Festivalen satser på et bredt musikkprogram, og i tillegg til konserten med Eidsvåg, nevner festivalsjefen Hekla Stålstrenga og selve jubileumsfesten lørdag kveld med Difference, Sjuende Far i Huset og Too Far Gone som noen av høydepunktene.

- Jeg prøver å få med meg mest mulig. Jeg gleder meg veldig til operalunsjen og til hagekonsert med Inderøy Storband, John Pål Inderberg og politiker Tore Johansen, ler Uddu.

- Nå blir Tore sikkert sint på meg, men det må jo være lov å erte litt! legger festivalsjefen til.

LES OGSÅ: The Rainmakers til Mosvik

I år satser Inderøyfest spesielt på arrangementer for ungdom. Høydepunktet er Sirkus Eliassen som skal lage fest på Sundsand.

- Dette er et rusfritt arrangement og vi håper at ungdom fra hele Innherred vil komme, sier Uddu.

Forener Inderøy og Mosvik

Også i år har festivalen tatt i bruk flere nye arenaer, nettopp å ta i bruk flere av grendene i kommunen har blitt en del av Inderøyfest sin visjon.

- Festivalen skal skape verdier for lokalmiljøet i grendene og derfor tar vi i bruk nye arenaer hvert år, sier festivalsjefen. Festivalen har også et samarbeid med Den Gyldne Omvei, og det vil bli servert kortreist mat under flere av arrangementene i løpet av festivalen.

Inderøyfest startet opp samme år som Inderøy og Mosvik ble slått sammen til én kommune, og festivalen har hatt en viktig bidragsyter til å samle innbyggerne, mener Uddu.

- Vi har flere arrangementer spredt rundt både i Inderøy og i Mosvik, på den måten bruker vi festivalen til å sveise sammen storkommunen, sier han.

Fem fantastiske år

I år feirer Inderøyfest 5-årsjubileum. Med god støtte i kommunen og med bred publikumsappell, ser framtida lys ut for festivalen.

- Det føles veldig bra. Når du starter opp en ny festival må du ta hensyn til usikkerhet rundt finansiering og profileringsoppbygging, i tillegg er det ekstremsport å arrangere utendørsarrangementer i vår region, sier festivalsjefen.

- Samtidig er det dette som pirrer oss, det gjør det spennende og interessant å jobbe i denne bransjen. Så lenge vi har et godt program, slik at folk har lyst til å komme tilbake, er jeg veldig optimistisk for årene framover, legger han til.

Inderøyfest arrangeres 11. - 14. juni.

Bjørn Eidsvåg og Trondheim Symfoniorkester er selve rosinen i pølsa under årets Inderøyfest, mener festivalleder Per Kvistad Uddu. Bildet er fra en tidligere konsert i Borggården i Trondheim. Foto: Foto: MARIANNE TØNSET, Adresseavisen