Da Motorpsycho slapp albumet «Still Life With Eggplant» i april, ble det ingen slippkonsert i Trondheim. Det skal de bøte på når de kommer til Byscenen 14. desember.

Det blir også konsert med Satyricon, som utgir «Satyricon» 9. september, og kommer til Byscenen ni dager senere. Lissie har spilt både på Blæst og Pstereo. Den 6. november spiller også hun på Byscenen.

Fra før er det kjent at amerikaneren John Grant kommer til Trondheim og Byscenen den 7. september.

– Sterk konserthøst

Bookingansvarlig Kim Aasli kaller høstens konsertserie den sterkeste på Byscenen noen gang.

– Vi er glad for å ha fått på plass artister som John Grant og Lissie. Det er artister som lett fyller lokalene når de spiller i Oslo. Og så er jeg spent på hva Motorpsycho kan finne på, sier Aasli.

Videre på lista finner vi navn som delvis trondheimsbaserte El Cuero (11. oktober), «Heimafrå» med Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland (12. oktober), Ingrid Olava (18. oktober) og Graveyard (14. november) - sist sett på Pstereo-festivalen forrige lørdag.

Stage Dolls-jubileum

16. november feirer Stage Dolls 30-årsjubileum på samme scene, John Olav Nilsen & Gjengen kommer (1. november), mens BigBang som vanlig runder av semesteret på Byscenen.

– BigBang er blitt en tradisjon. Det er fjerde gangen de spiller her før jul, og det har vært utsolgt alle gangene. I fjor spilte de en akustisk konsert, i år har de lovt at de skal bråke, sier Aasli, som sier han jobber med å få på plass et par andre ting han tror vil bli lagt merke til hvis det klaffer.

Oppstart i kveld

I tillegg til blir det sesongstart (5. september) og festkonsert med Luftforsvarets Musikkorps (7. november), Kulturnatt (13. september) og Forsker Grand Prix (24. og 25. september), blant flere ting.

Høstens første arrangement skjer allerede i kveld: 100-årsjubileum for kvinners stemmerett. Dette er et gratisarrangement med blant andre Therese Ulvan, Trondheimssolistene og en samtale mellom Olavefest-direktør Randi Wenche Haugen og Vigdis Finnbogadottir, tidligere president på Island, på programmet.

Sist lørdag fremførte de «Blissard» i sin helhet under Pstereo-festivalen. 14. desember spiller Motorpsycho igjen i Trondheim, da på Byscenen. Foto: Gitte Johannessen / NTB