Tre fjerdedeler av TNT-besetningen fra suksessårene på tampen av 80-tallet spiller fredag «Intuition»-albumet og andre gamle favoritter i bandets fødeby.

19. mars viser NRK1 en studiokonsert som ble tatt opp på Marienlyst to kvelder før vi møter bandets hjemkomne sønn. Det er sen formiddag, men han har ikke helt våknet.

–Jetlag, sukker Tony. 25 års erfaring hjelper ikke på å takle tidsforskjellen. At han skal synge fire konserter de fem første dagene i landet gjør ikke situasjon bedre.

Et strålende varemerke

–Dette er galskap, sier Tony, som utgjør TNT anno 2014 sammen med originalmedlemmene Ronni Tekrø og Diesel Dahl – og bassist Victor Borge, som har vært med siden Morten Skaget sluttet i 2004.

–For tre år siden ville det vært utenkelig. Men ting endrer seg. Jeg er stolt av bandets historie. TNT er et svært sterkt varemerke som jeg har vært med på å bygge opp. Det går ikke en eneste dag uten at jeg får mail eller Facebook-hilsen. Vi har fans over hele verden som trygler om at vi skal komme til dem og spille, 25-årsjubileet for «Intuition»-albumet er en fin anledning til å sjekke ut hvordan vi funker, sier Tony.

Den første konserten på Rockefeller i januar lovet det beste, den litt kompliserte kjemien mellom medlemmene skaper en spesiell energi på scenen.

Primadonna av tre grunner

– Jeg er primadonnaen, ja. Og vet du hva det bunner i? Jeg insisterer på temperert vann, jeg trenger søvn og jeg forlanger sunn mat. Det er disse tre tingene som gjør meg til en primadonna. Da er det greit. I wear that title well. Den viser at jeg bryr meg, at jeg har ambisjoner på egne, bandets og publikums vegne, sier Harnell.

–Jeg er ikke bare en ansiktsløs innleid vokalist, jeg er medkomponist på de fleste av bandets låter, har vært en viktig identitetsfaktor i bandet, sier Harnell, som var en etablert vokalist før han startet i TNT som 21-åring, og han har gjort seg bemerket på egen hånd senere.

For noen uker siden var han blant deltagerne i et progrock-cruise i karibien, sammen med blant andre Jon Anderson fra Yes og King Crimsons Adrian Belew. Fra basen på Manhattan jobber han som frilans vokalist og produsent.

Krevde forspill før sex

Gamlebandet ville ha med alle tre vokalistene som har frontet TNT til storstilt 30-årsjubileum i Trondheim i 2012 med Trondheim Symfoniorkester.

På vei fra konserten på Brattøra i 2012 tok Ronni armen hjertelig rundt skuldrene til Tony og de gikk som et nyforelsket ektepar til etterfesten. Ronni sa at Tony burde bli med i bandet igjen.

– Ærlig talt, litt forspill bør vi innvilge oss før vi har sex, svarte Tony.

Men drøyt et år etter var Tony Mills ute av bandet, Tony Harnell inne. Nå er han i full gang med en turne med spesielt fokus på «Intuition» fra 1989.

Turné i vår og sommer

Harnell håper comebacket innebærer at han igjen setter seg sammen med sjelevenn Ronni og lager nye TNT-låter. Inntil videre er turnering hovedsaken. Fredag er Studentersamfundet arenaen, med albumaktuelle Barbed Wire som oppvarming. Turneen i vår og sommer innebærer 20–30 konserter og festivaler i Norge, Sverige, Japan og kanskje Sør-Europa.

–Det er mye arbeid for en og en halv time på scenen, og det er mye av dette andre jeg ikke bryr meg om. Men møte med publikum er sterkt. I love the fans!

 Studentersamfundet fredag kl. 22.00.