Filmfestivalen Kosmorama åpner med en feiring av det norske filmåret som gikk. Elleve priser skal deles ut og årets utdeling er lagt til Clarions kongresshotell på Brattøra mandag 28. april

– Det er rart at de har valgt meg, sier Bonde Tusvik som ble mor til lille Jenny for snart ett år siden.

– Er det en ting som ryker da så er det kinobesøk. Det finnes jo babykino, men jeg har ikke vært så god til å få med meg det. Og der viser de ikke de smale filmene, der er det gjerne de bredeste filmene, sier Bonde Tusvik, som håper Kosmorama sørger for en dvd-pakke i posten.

– Jeg lover å være forberedt, sier hun.

Oslo-komikeren er blant annet kjent fra reality-seriene «Sigrid søker kjæreste» og «Sigrid blir mamma», og underholdningsprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen». Nylig ble det kjent at hun også er hovedattraksjonen under åpningen av den nyetablerte standupklubben Standup Nidaros på Byscenen 31. mai.

Beinhard bransje

Bonde Tusvik er fornøyd med Kanonpris-oppdraget, men medgir at hun er spent på møtet med filmfolket.

– Jeg kjenner mange i den bransjen og prøvde å få med meg nye ting før jeg havna i ulykka, ler komikeren, og fortsetter:

– Men det er litt skumlere enn tv-bransjen. Filmbransjen er beinhard, det er færre muligheter enn i tv, og flere som kniver om plassene. Men jeg håper det er god stemning.

– En annen ting er at alle jentene der er veldig tynne og pene. Det trekker jo litt ned er at showet er rett etter det store etegildet i påska. Men det skal gå bra, jeg må bare ligge i hardtrening både fysisk og mentalt, sier Bonde Tusvik som holder Joachim Triers «Reprise» som sin norske favorittfilm.

Speiler filmbransjen

Tidligere år har showet utelukkende vært ledet av menn. Mikael Olsen Lerøen og Thomas Seltzer har vært konferansier flere ganger.

– Ikke et vondt ord om disse gutta som har gjort en fabelaktig jobb, men når festivalen jubilerer og fyller ti år i 2014 er det på tide med en forandring, sier festivaldirektør Silje Engeness i en pressemelding.

– Det visste jeg ikke! Jeg håper jeg ikke er kvotert inn. Men det speiler vel filmbransjen godt, konstaterer Sigrid Bonde Tusvik.

Se de nominerte til årets Kanonpriser her

Kanskje kommer Ninette

Den trønderske alenemoren og særdeles aktive Facebook-brukeren «Ninette Karlsen» er en av figurene hun hadde suksess med da hun var med i «Torsdag kveld i Nydalen» på TV2.

– Hun kommer muligens, hun bor jo på Nardo. Men bare hvis hun får barnevakt da, sier Bonde Tusvik som med ett blir usikker på om hun i det hele tatt har samværsrett med barna lenger.

– Vi får se om Kanonprisen vil at hun skal komme, ler 34-åringen.

Borten leder husbandet

Kanonpris-utdelingene er kjent for et solid husband og overraskende gjesteopptredener. Per Borten, kjent fra Cadillac og New Violators og nå aktuell med Spidergawd, leder husbandet også i år.

– Kanonprisen har i alle år hatt overraskelsesmomentet som et viktig element. Publikum får ikke vite alt de skal oppleve gjennom kvelden, men at de får en flott opplevelse kan vi garantere, lover Kosmorama-direktør Engeness.

Nytt i år er at kinopublikum kan stemme frem sin filmfavoritten fra fjoråret. Avstemningen på filmweb.no går helt frem til utdelingen 28. april.