Da First Aid Kit fremførte Smith-låten «Dancing Barefoot» under Polarpris-utdelingen i 2011, gråt Patti Smith åpenlyst.

Og det er nok flere enn henne som må tørke en tåre i eller to når søsterduoen trår til med sin følsomme, gitarbaserte pop.

Trondheim i desember

4. desember spiller de på Byscenen i Trondheim. I tillegg skal de spille på USF Verftet i Bergen, Konserthuset i Stavanger og selveste finstua i hovedstaden: Operaen i Oslo.

De er også aktuelle på den norske festivalscenen i sommer, og de besøker Slottsfjellfestivalen fredag 18 juli.

Gråt da de møtte Harris

De albumaktuelle svenske søstrene Klara og Johanna har besøkt Trondheim fire ganger tidligere, sist under Olavsfestdagene i fjor. En konsert som for øvrig imponerte vår anmelder.

Under samme festival fikk First Aid Kit møte sitt store forbilde Emmylou Harris. Og da var de som begynte å gråte.

Også konserten på Pstereo i 2012 fikk anmelderen til å ta frem superlativene.

Terningkast fem

First Aid Kit ga i forrige uke ut albumet «Stay Gold» som vår anmelder vurderte til terningkast fem: «Solid, sommerlig og smektende vakkert oppfølgeralbum», skrev Ole Jacob Hoel.

Han skrev videre: «Fyldigheten i arrangementene koblet med den struttende selvsikkerheten gjør at en får virkelig lyst til å oppleve dette live. De har utviklet seg som konsertartister for hver gang jeg har sett dem, og det er irriterende at Trondheim ikke står på turnéplanen i sommer».

Nå blir det altså likevel en mulighet til å få sett dem i Trondheim.

Turné med Jack White

Klara og Johanna er bare 21 og 23 år gamle. De er oppvokst i utkanten av Stockholm og deler i dag agent med legender som Bob Dylan og Leonard Cohen. De er stadig på turné med kjente musikkfjes, nå sist med Jack White.

–First Aid Kit er et band alle enkelt kan skape et forhold til. Musikken deres spiller på så mange av følelsestrengene, og at de aller fleste kjenner seg igjen i historiene de forteller. Vi gleder oss veldig til å sette denne duoen på norske scener i vinter, sier  arrangør hos Atomic Soul, Mark Vaughan i en pressemelding.

Multitalenter

Jentene skriver, synger, spiller og produserer selv. Det er viktig for dem å være involvert i alle ledd. Klara, som står for mye av låtskrivingen, lar seg inspirere av annen kunst. Sangen «Stay Gold», som også er navnet på albumet, er i stor grad basert på diktet av Robert Frost som inneholder den ikoniske setningen «Nothing gold can stay».

De forteller at den nyeste  plata er personlig i mye større grad enn før, og de utforsker følelser på en helt ny måte. Singelen «My Silver Lining» handler om en eksistensiell krise.

Konserter med First Aid Kit i Norge:

4. desember: Trondheim, Byscenen

5. desember: Oslo, Operaen

6. desember: Bergen, USF Verftet

8. desember: Stavanger, Stavanger Konserthus

Billettene legges ut for salg onsdag morgen.