Ja, nettopp: «The Little Death» er også et annet navn på orgasme, og flyktig tilfredsstillelse er definitivt navet denne komedien dreier seg rundt. Filmen kartlegger ulike former for seksuelle fetisjer, også av den mer eksotiske sorten, som det å tenne på folk som sover eller folk som gråter. Jakten på seksuell oppfyllelse fører til stadig mer kompliserte scenarioer for de involverte, blant annet ved hjelp av en velplassert, urovekkende gjenganger og politisk ukorrekte kjeks.

«I want you to rape me» ber Maeve, kvinnelig halvdel i et av de mange streite middelklasseparene vi blir kjent med, som alle oser av selvopptatt kjedsomhet og undertrykt nærhetslengsel. Og Maeves kjæreste Paul går motvillig inn for å oppfylle voldtektsfantasien, for slikt gjør man vel for den man elsker? «The Little Death» nærmer seg flere ganger det virkelig ubehagelige og kontroversielle, med utflytende grenser mellom skrudd fantasi og virkelighet. Totalt sett holder filmen seg likevel innenfor en slags normalitet, og vil nok være spiselig for de fleste voksne, så kan en eventuelt diskutere om akkurat dét er et sunnhetstegn eller ikke.

Flettverkshistorier som denne krever en viss lettbeint eleganse for å fungere godt. «The Little Death» når aldri noe «Short Cuts»-nivå i så måte, det er litt langdrygt her og litt upoengtert der. Filmen fremviser likevel noen riktig gode observasjoner av parrelasjoners besværligheter, og greier å formidle disse uten å bli alt for plump. Det avsløres hvordan såkalt seksuell frigjorthet kan gli over i seksuelle oppheng av den destruktive sorten, og veien er kort fra hodeputesnakk og utveksling av fantasier til sårede egoer, kjekling og besøk hos parterapeut. Alle de intrikate løgnene som etterhvert baller på seg, har i tillegg definitiv humorverdi.

Det handler også om hvordan seksualitet i ulike avskygninger kan skape forviklinger og avstand, og filmen inneholder enkelte rørende scener der parkrigingen avslører folks underliggende sårbarhet. «The Little Death» fremstår som litt uferdig og løs i fisken, men treffer tidvis og har flere snedige partier der folks beveggrunner i seksuelle forhold virkelig avkles.