Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Dukkegjengen samles igjen

Comeback for Kermit: Jason Segel og Amy Adams spiller et par som får overtalt Kermit & co til å gjøre comeback i «The Muppets», som lanseres rett på dvd i Norge.

Comeback for Kermit: Jason Segel og Amy Adams spiller et par som får overtalt Kermit & co til å gjøre comeback i «The Muppets», som lanseres rett på dvd i Norge.

Dukkegjengen samles igjen

Overraskende selvironisk og leken hyllest til The Muppet Show med gode sanger og corny 80-tallsnostalgi.

Marlon Brando snakker!

Fascinerende, om litt begrenset dokumentar om Marlon Brando.

Amerikansk rulett

Spillegalskap som undergangsdrift i brukbar nyversjon av glemt 70-tallsperle.

Utrolig gjeng

Severdig dokumentar om underkjente L.A.-musikere som spilte på nesten alle platene på 60-tallet.

James Browns funky liv

Musikk og hovedrolle er best i ujevn, men underholdende film om James Browns liv og musikk.

Miserabel Hathaway igjen

Anna Hathaway blir kjent med musikerbror og musikken hans mens han ligger i koma.

4

The Muppets

James Bobin

Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper

En av fjorårets litt underlige filmsuksesser på amerikansk kino, slippes rett på dvd i Norge. «The Muppets» er en hyllest til Jim Hensons dukkeshow som gikk på tv også i Norge på 70- og 80-tallet. Det spesielle med «The Muppets» er at den virker som om den er laget med kjærlighet og et skjevt smil av folk som var små barn da tv-serien først gikk.

Skuespillerne som er med, regissøren, musikerne og mye av humoren og referansen er av typen som gjør at filmen sannsynligvis vil fungere best for folk som i dag er i 30-40-åra og har et visst forhold til tv-serien.

Jason Segel («How I Met Your Mother») spiller bror av verdens største Muppets-fan. Sammen med kjæresten, spilt av Amy Adams og sin dokkebror drar han på tur til Los Angeles for å besøke det gamle Muppet-studioet.

Som en dukkeinfisert blanding av «Grease» og «The Blues Brothers» kombinerer filmen erkeamerikansk musikal med 80-tallsreferanser, vitser og en historie om å samle en legendarisk gjeng for å hindre at Muppet-historien overtas av en kynisk oljemagnat.

Musikalske krednavn som Joanna Newsom, Feist og Andrew Bird bidrar på lydsiden. Den søte balladen «Man Or Muppet» fikk Oscar for beste originalsang i år. Supplert med fin miks av Paul Simon, Starship og Nirvana, er filmen spekket med lekne detaljer i handling og lyd.

Svakheten til filmen er at dukkene jevnt over er mye bedre og morsommere enn skuespillerne. Best sprudlende er skildringen av innhentingen av de gamle stjernene. Gonzo har siden sist blitt rik på toalettsalg, trommisen har blitt gal, mens Miss Piggy har blitt stjerne i Paris.

Regissør James Bobin var en av skaperne av komiserien «Flight Of The Conchords». Filmen deler litt av dens goofy blanding av referanser, overtydelighet og raffinement. For venner av «The Muppet Show» er filmen et must. For en mer avmålt Muppet-mann er filmen overraskende severdig, selv om det er skuffende lite av den svenske kokken i den store gjenforeningshistorien.

Ekstramateriale: Tabber, bakomfilmer og enda mye mer.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus