forsiden

Dukkegjengen samles igjen

Comeback for Kermit: Jason Segel og Amy Adams spiller et par som får overtalt Kermit & co til å gjøre comeback i «The Muppets», som lanseres rett på dvd i Norge.

Comeback for Kermit: Jason Segel og Amy Adams spiller et par som får overtalt Kermit & co til å gjøre comeback i «The Muppets», som lanseres rett på dvd i Norge.

Dukkegjengen samles igjen

Overraskende selvironisk og leken hyllest til The Muppet Show med gode sanger og corny 80-tallsnostalgi.

4

The Muppets

James Bobin

Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper

Garantert kultfilm, med bred norsk premiere på hjemmekino

En av årets beste amerikanske filmer, av den beste amerikanske filmskaperen under 40, med bred norsk premiere på hjemmekino.

God skotsk western med Fassbender

Toppskuespillere i annerledes western av skotsk debutant.

Dårlig om Hank Williams

Sterk historie, fantastisk musikk og gode skuespillere i mislykket film om Hank Williams.

Utsøkt animasjon for voksne

Utsøkt amerikansk animasjonsfilm for voksne.

Innestengt i gullgruve med Antonio Banderas

Ujevn katastrofefilm fra virkeligheten om 33 chilenske gruvearbeidere innestengt i flere måneder.

Tenåring uten skam

Svært lovende debut om tenåringsjente som innleder forhold til moras kjæreste.

En av fjorårets litt underlige filmsuksesser på amerikansk kino, slippes rett på dvd i Norge. «The Muppets» er en hyllest til Jim Hensons dukkeshow som gikk på tv også i Norge på 70- og 80-tallet. Det spesielle med «The Muppets» er at den virker som om den er laget med kjærlighet og et skjevt smil av folk som var små barn da tv-serien først gikk.

Skuespillerne som er med, regissøren, musikerne og mye av humoren og referansen er av typen som gjør at filmen sannsynligvis vil fungere best for folk som i dag er i 30-40-åra og har et visst forhold til tv-serien.

Jason Segel («How I Met Your Mother») spiller bror av verdens største Muppets-fan. Sammen med kjæresten, spilt av Amy Adams og sin dokkebror drar han på tur til Los Angeles for å besøke det gamle Muppet-studioet.

Som en dukkeinfisert blanding av «Grease» og «The Blues Brothers» kombinerer filmen erkeamerikansk musikal med 80-tallsreferanser, vitser og en historie om å samle en legendarisk gjeng for å hindre at Muppet-historien overtas av en kynisk oljemagnat.

Musikalske krednavn som Joanna Newsom, Feist og Andrew Bird bidrar på lydsiden. Den søte balladen «Man Or Muppet» fikk Oscar for beste originalsang i år. Supplert med fin miks av Paul Simon, Starship og Nirvana, er filmen spekket med lekne detaljer i handling og lyd.

Svakheten til filmen er at dukkene jevnt over er mye bedre og morsommere enn skuespillerne. Best sprudlende er skildringen av innhentingen av de gamle stjernene. Gonzo har siden sist blitt rik på toalettsalg, trommisen har blitt gal, mens Miss Piggy har blitt stjerne i Paris.

Regissør James Bobin var en av skaperne av komiserien «Flight Of The Conchords». Filmen deler litt av dens goofy blanding av referanser, overtydelighet og raffinement. For venner av «The Muppet Show» er filmen et must. For en mer avmålt Muppet-mann er filmen overraskende severdig, selv om det er skuffende lite av den svenske kokken i den store gjenforeningshistorien.

Ekstramateriale: Tabber, bakomfilmer og enda mye mer.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss: