Gå til mobilutgaven
forsiden

Dukkegjengen samles igjen

Comeback for Kermit: Jason Segel og Amy Adams spiller et par som får overtalt Kermit & co til å gjøre comeback i «The Muppets», som lanseres rett på dvd i Norge.

Comeback for Kermit: Jason Segel og Amy Adams spiller et par som får overtalt Kermit & co til å gjøre comeback i «The Muppets», som lanseres rett på dvd i Norge.

Dukkegjengen samles igjen

Overraskende selvironisk og leken hyllest til The Muppet Show med gode sanger og corny 80-tallsnostalgi.

Utsøkt animasjon for voksne

Utsøkt amerikansk animasjonsfilm for voksne.

Innestengt i gullgruve med Antonio Banderas

Ujevn katastrofefilm fra virkeligheten om 33 chilenske gruvearbeidere innestengt i flere måneder.

Tenåring uten skam

Svært lovende debut om tenåringsjente som innleder forhold til moras kjæreste.

Marlon Brando snakker!

Fascinerende, om litt begrenset dokumentar om Marlon Brando.

Amerikansk rulett

Spillegalskap som undergangsdrift i brukbar nyversjon av glemt 70-tallsperle.

Utrolig gjeng

Severdig dokumentar om underkjente L.A.-musikere som spilte på nesten alle platene på 60-tallet.

4

The Muppets

James Bobin

Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper

En av fjorårets litt underlige filmsuksesser påamerikansk kino, slippes rett på dvd i Norge. «The Muppets» er en hyllest tilJim Hensons dukkeshow som gikk på tv også i Norge på 70- og 80-tallet. Detspesielle med «The Muppets» er at den virker som om den er laget med kjærlighetog et skjevt smil av folk som var små barn da tv-serien først gikk.

Skuespillerne som er med, regissøren, musikerne og mye av humoren ogreferansen er av typen som gjør at filmen sannsynligvis vil fungere best forfolk som i dag er i 30-40-åra og har et visst forhold til tv-serien.

Jason Segel («How I Met Your Mother») spiller bror avverdens største Muppets-fan. Sammen med kjæresten, spilt av Amy Adams og sindokkebror drar han på tur til Los Angeles for å besøke det gamleMuppet-studioet.

Som en dukkeinfisert blanding av «Grease» og «The Blues Brothers» kombinererfilmen erkeamerikansk musikal med 80-tallsreferanser, vitser og en historie om åsamle en legendarisk gjeng for å hindre at Muppet-historien overtas av en kyniskoljemagnat.

Musikalske krednavn som Joanna Newsom, Feist og AndrewBird bidrar på lydsiden. Den søte balladen «Man Or Muppet» fikk Oscar for besteoriginalsang i år. Supplert med fin miks av Paul Simon, Starship og Nirvana, erfilmen spekket med lekne detaljer i handling og lyd.

Svakheten til filmen er at dukkene jevnt over er mye bedre og morsommere ennskuespillerne. Best sprudlende er skildringen av innhentingen av de gamlestjernene. Gonzo har siden sist blitt rik på toalettsalg, trommisen har blittgal, mens Miss Piggy har blitt stjerne i Paris.

Regissør James Bobin var en av skaperne av komiserien«Flight Of The Conchords». Filmen deler litt av dens goofy blanding avreferanser, overtydelighet og raffinement. For venner av «The Muppet Show» erfilmen et must. For en mer avmålt Muppet-mann er filmen overraskende severdig,selv om det er skuffende lite av den svenske kokken i den storegjenforeningshistorien.

Ekstramateriale: Tabber, bakomfilmer og enda myemer.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus