HBO-serien «Veep» er bedre enn sitt rykte og langt bedre enn et omslag med en av skuespillerne fra «Seinfeld» i sentrum kan forlede en til å tro. Første sesong av «Veep» med Julia Louis-Dreyfus som amerikansk visepresident er uten tvil det beste noen fra Seinfeld-gjengen har gjort av film og tv, foruten Larry Davids «Curb Your Enthusiasm»-serie.

Serien er skapt av britiske Armando Iannucci, den kanskje råeste satirikeren i nyere tv-komedie, mest kjent for de britiske komiseriene «The Thick Of It» og «I'm Alan Partridge». Vi som fryktet han ville bli glattere og mer pyntlig på amerikansk tok feil. «Veep» er en nådeløs variant av hans britiske politiker-komedie «The Thick Of It» tilsatt en slags motsats og parallell til Aaron Sorkins «Presidenten».

Her ser vi knapt The West Wing eller presidenten selv, men møter en visepresident og hennes rådgivere i fortvilet kamp for å markere seg politisk i skyggen av han andre. Spillet mellom politikere og media, tabber, skandaler og forsøk på brannslukking skildres tragikomisk og rått. «Veep» har ingen skjellsordmaskin på nivå med Malcolm Tucker i «The Thick of It». Her er trøkket mer jevnt fordelt, men omtrent like skarpt, med en kynisk, røff grunntone. Louis-Dreyfus funker overraskende bra som visepresident i skyggenes dal. Serien trenger noen episoder for å sette seg og den er litt ujevn, men den blir stadig bedre.