Vi sjekker igjen inn på indiske The Best Exotic Marigold Hotel i Jaipur, India og blir tatt hånd om på beste måte. Settingen byr på en nesten uimotståelig kombinasjon av farger, fest og følelser – servert i eksotiske omgivelser med den største eleganse av mestere i faget. Litt overlesset blir det nok for den som har det travelt, men regissør John Madden vet at den første filmen trakk mange – sikkert med ganske høyt alderssnitt.

Forståelig nok er dette et hotell hvor ingen sjekker ut – frivillig, og med utelukkende stamkunder på gjestelisten, kan situasjonen lett bli litt statisk. Men ansamlingen av engelske pensjonister stortrives med sine små intriger ispedd galgenhumor og en dash livsvisdom. En gåtefull amerikansk forfatter (Richard Gere) kaprer et rom for å arbeide med en bok om aldringsprosessens hemmeligheter, og her er ikke researchen vanskelig.

Historien fortelles omtrent like omstendelig som den lange tittelen, men enhver som er litt interessert i skuespiller-innsats, vil finne mye å glede seg over hele veien. Det er nok å nevne at Bill Nighy knapt har vært bedre, at Dev Patel representerer ungdommen med nesten irriterende vitalitet, og slik kunne man holde på. Men det er klart at scenene med Judy Dench og Maggie Smith i inspirert samspill alene er verdt billetten.

Selv om filmens indiske locations (Rajasthan) kunne friste til det, unngår Madden & co. stort sett å havne i turistfella. Men avslutningens Bollywood-scener er hemningsløst publikumsfrieri.

Anmeldt av MARTIN NORDVIK