I  en fiktiv, litt vel bibeltro sørstatsby, fylt med både sump, herregods og en liten dose åndemaning, faller Ethan (Alden Ehrenreich) for den nye jenta i klassen (Alice Englert). Hun er niesen til godseier og uglesett mørkemann Macon Ravenwood (Jeremy Irons), og både onkel og niese viser seg raskt å ha overnaturlige evner. Derfra fylles det på med nok tenåringsangst til å fylle en fotballbane, en høyst konkret fare for undergang forbundet med samleie og en opprivende indre kamp som først og fremst fortelles gjennom ytre forandring av øyenskygge og -farge. Vampyrer, varulver og feer er holdt av veien, men det lukter «True Blood» og «Twillight» herfra og hele veien til banken. Men er det nok til å bli arvtageren blodfattige tenåringer tørster etter?

Alt er skrudd til maks og enda ett hakk til i «Beautiful Creatures». Selv tungt karikerte serier som «True Blood» blir tidvis å regne som skandinavisk sosialrealisme sammenlignet med denne påfuglen. De gudfryktige bibelelskende småbyboerne er troende til å bryte ut i høylytt bønn når som helst. Som deres motpol blir Jeremy Irons introdusert i et kostyme stjålet fra Liberace, mens han sitter og spiller Chopin i et sørstatsgods innredet som en designerleilighet fra helvete. Og når du tror det ikke kan toppes, dukker resten av trollmannslekta opp og får Irons til å fremstå som en konservativt antrukket prest.

Det overdådige i det visuelle fungerer noen ganger godt og skaper både skumle, morsomme og innbydende bilder. Andre ganger faller det helt igjennom og ender opp med å se ut som 90-talls-serien «Grøsserne». Miljøskildringene og de mest karikerte rollefigurene blir på sin side ofte irriterende. Å vise frem kirkelig dobbeltmoral og svovelkjærlighet er å sparke inn åpne dører, og et oppgjør med kirkelig tro på det gode og onde fremstår som relativt tamt når alt du bringer til bordet selv er noe vage greier om ying og yang. At det er lett å finne både ting å elske og å hate tyder likevel på at «Beautiful Creatures» kan bli en sterk utfordrer til å overta Twillight-tronen. Noen vil elske den, og bli med i facebook-grupper som «We are ALL Beautiful Creatures». Og selv dere som vil hate den bør lære dere noen besvergelser, det finnes nemlig fire bøker til.