«Veronicas valg: Farvel Silvio» skrev avisa La Stampa søndag, mens rivalen La Repubblica legger følgende ord i førstefruens munn: «Jeg har bestemt meg, jeg ønsker skilsmisse.»

Det er nære venner av paret som skal være opphav til nyhetsoppslagene, og Lario bekreftet søndag at hun krever skilsmisse.

Berlusconi sier i en kort pressemelding at saken smerter ham, men omtaler det som en privatsak som han ikke vil uttale seg ytterligere om.

Lario har tatt kontakt med advokat og bedt om separasjon så raskt som mulig, skriver avisene. Men at ekteskapet vakler, er ingen nyhet. Lario har flere ganger gått hardt ut mot sin ektemann i mediene, og paret bor hver for seg.

For få dager siden ble Berlusconi æreskjelt av sin kone i italiensk presse for måten han omgås unge kvinner på. Problemet er ikke de vakre kvinnene, men statsministerens «skamløshet og mangel på selvkontroll», sa Lario.

Veronica Lario (52) har alt flyttet fra sin ektemann, Italias statsminister Silvio Berlusconi (72). Nå vil hun heller ikke være gift med ham, skrev italienske aviser søndag. Foto: scanpix