Vordal ble ansatt i stillingen som daglig leder i Trondheim Filmfest AS i 2011. På grunn av ulikt ståsted for den videre utviklingen av festivalen, som er besluttet i styret, har hun nå valgt å si opp stillingen.

– Det har vært to svært hektiske og arbeidskrevende år. Arbeidet har gitt positive resultater med økt publikumsoppslutning og bedret økonomi, sier den avtroppende festivaldirektøren i en pressemelding. Hun fortsetter:

Ulikt syn på veien videre

– Likevel føler jeg nå at andre må ta festivalen videre da styret og jeg har ulikt syn på hvordan den vedtatte, videre strategien bør iverksettes, sier Vordal.

Styreleder i Kosmorama Kyrre Olaf Johansen sier han har forståelse for beslutningen.

– Når styret og daglig leder ikke søker samme retning for veien videre, har vi forståelse for at Berit Vordal ønsker å finne andre utfordringer og tar oppsigelsen til etterretning, Johansen.

Kalkvik konstituert

Direktør i Trondheim Kino, Arild Kalkvik, konstitueres som daglig leder inntil ny festivaldirektør er tilsatt. Ifølge Olaf Johansen starter styret med å finne Vordals erstatter.

Kosmorama er Trondheims årlige, internasjonale filmfestival. Trondheim Filmfest AS, som eier og gjennomfører Kosmorama, er et heleid datterselskap av Trondheim Kino AS.

Til neste år arrangeres festivalen for tiende gang.