- Jeg får gåsehud, det er ganske episk, sa dommer Thomas Felberg om Sundlis opptreden og mente hun var kveldens aller beste artist.

- Du har kontroll, uten at det blir kjedelig. Også ser du fantastisk ut, fulgte ekspertdommer Torgny Amdam opp med.

Den andre dommeren, Mona B. Riise sa det slik:

– Jeg er så glad for at du gjør dette her. Jeg kan ikke vente med å se deg framover, det var rett og slett utenomjordisk.

- Jeg føler jeg fikk det til akkurat slik jeg ville, og det blir ikke bedre enn det, forteller en strålende fornøyd Gunnhild Sundli til Adresseavisen etter sending.

På en bombe

Jonas Skybakmoen, vokalist i Johndoe og til daglig journalist i Adresseavisen, fremførte Jokke & Valentinernes «Sitter På En Bombe». Også journalistrockeren fra Trondheim fikk rosende omtale av dommerne.

- Du har vært i rockens tjeneste hele ditt voksne liv, og det merkes. Dette er veldig godkjent fra min side, sa Torgny Amdam.

- Dette er helt perfekt og uanstrengt slik det skal være. Du viser oss masse energi hele veien, sa Mona B. Riise.

Thomas Felberg ville at Skybakmoen skulle ta et par låter til.

- Kan ikke du bare ta et par låter til, så skal jeg gå i baren for å hente noen øl, sa han og la ikke skjul på at han likte Skybakmoens versjon av «Sitter På En Bombe».

Veldig nervøs

Jonas Skybakmoen sier til adressa.no at han var veldig nervøs før han gikk på scenen, men at nervøsiteten forsvant så snart han kom igang.

- Jeg har gått rundt bak scenen i fire timer, og nesten ikke klart å sette meg ned. Men jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen, og veldig lettet for at det gikk bra. Dette er en låt jeg har et forhold til, og det er et mål for meg gjennom programmet å fremføre låter jeg synes er bra selv og som jeg har et forhold til, sier han.

Country neste helg

I løpet av 10 programmer i høst skal en vinner kåres, og de 10 artistene skal innom en rekke ulike musikksjangre. I det første programmet sto norsk rock på programmet. Neste lørdag er det artistenes country-skills som skal testes ut.

Jonas Skybakmoen røper nå at han neste helg skal fremføre en låt av Little Feat som Stein Ove Berg har oversatt til norsk.

- Det blir «Willin'» i norsk utgave. Det er kanskje den fineste låta jeg vet om, sier Skybakmoen.

Gunnhild Sundli har bestemt seg for å synge «Stay» av Alison Krauss.

- Det blir noe helt annet enn i dag, en nydelig ballade. Jeg gleder meg veldig til å bruke den neste uka på å øve på den, sier Sundli.

Publikum avga sine stemmer i kveld, men i første program av Stjernekamp er det ingen som sendes hjem. Stemmene artistene fikk i kveld går imidlertid videre til neste program. Publikum fikk ikke vite hvem som fikk flest stemmer. Men de tre som ligger dårligst an etter første runde er Håvard Bakke, Tomine Harket og Kash King.

Dette sang de:

  • Steinar Albrigtsen: «Purdy Patsy» av The Pussycats.

  • Marian Aas Hansen: «In My Dreams» av Wig Wam.

  • Knut Anders Sørum: «Bad Karma» av Ida Maria.

  • Tomine Harket: «Hjerteknuser» av Kaizers Orchestra.

  • Kash King Gashamura: «Easy Living» av Gluecifer.

  • Nicoline Berg Kaasin: «Nu Har Du Mæ» av Sondre Justad.

  • Håvard Bakke: «Englefjes» av DumDum Boys.

  • Kate Gulbrandsen: «Saturday Night» av Surferosa.

  • Gunnhild Sundli: «Metropolis» av Seigmen.

  • Jonas Skybakmoen: «Sitter På En Bombe» av Jokke & Valentinerne.

Jonas Skybakmoen sang Jokke & Valentinernes «Sitter På En Bombe» og fikk skryt av dommerne for innsatsen. Foto: NTB scanpix