Kinodokumentaren «Liv og Ingmar» er invitert av Montreal World Film Festival i slutten av august, til programmet World Greats.

Ullman kommer selv til å reise til Montreal, sammen med den indiske regissøren Dheeraj Akolkar og produsent Rune H. Trondsen, melder Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Døde i 2007

Liv Ullmann forteller i filmen om både den profesjonelle og private relasjonen til den svenske filmskaperen Ingmar Bergman som døde 89 år gammel i 2007.

Paret levde sammen fra 1965 til 1970, og fikk datteren Linn Ullmann som har skrevet flere kritikerroste romaner.

Liv og Ingmar samarbeidet også profesjonelt, Ullmann fikk sitt internasjonale gjennombrudd med filmen Persona i 1966, regissert av Bergman.

Måtte lage filmen

I et tidligere intervju med Adresseavisen har regissør Dheeraj Akolkar forklart hvorfor han følte at han måtte lage dokumentarfilmen om filmparet.

– Forholdet er helt spesielt i filmhistorien. De ble forelsket, fikk en datter og levde sammen i fem år. Så fortsatte de som nære venner og kunstneriske kolleger. Hun spilte i hans filmer, og hun regisserte to manus av ham. De delte så mye.

Flere norske til Montreal

Også de norske filmene «Inn i mørket», «Kompani Orheim» og «Mer eller mindre mann» skal vises på den prestisjefylte festivalen i Montreal.

«Inn i mørket» skal vises i programmet First Films World Competition, en konkurranse for debutantregissører, mens "Kompani Orheim» og «Mer eller mindre mann» deltar i programmet Focus on World Cinema, med filmer som reflekterer kulturen i sitt eget land.