Tirsdag morgen presenterte leder Per Ananiassen i Teaterhuset Avant Garden sine planer for Rosendal teater i kulturseksjonen i Adresseavisen. Ananiassen ønsker å flytte teatret sitt til den gamle kinoen i Østbyen og inviterte hele filmmiljøet i Kjøpmannsgata med på kjøpet.

Tirsdag ettermiddag var det de folkevalgte i kulturkomiteen i Trondheim kommune som fikk høre om Ananiassens planer. Komitéleder Erling Moe (V) er begeistret.

- Dette er et utrolig spennende prosjekt, sa Moe etter at Avant Garden-sjefen hadde fortalt om tilbygg over tre etasjer ved siden av den eksisterende bygningen og inntekter og publikumstall som langt overgår dagens virkelighet.

- Blir et fantastisk område

Kulturkomitelederen ser teater- og kinodrift på Rosendal i sammenheng med utviklingen av området rundt Lademoparken som helhet.

- Det ligger an til at dette kan bli et fantastisk område. Komiteen var nylig på befaring på Lademoen kunstnerverksted som ligger rett over parken. I tillegg vet vi at Innherredsveien blir miljøgate når trafikken legges i tunnel.

Moe mener dette vil gjøre bydelen særdeles attraktiv.

- Dette kan bli det nye Bakklandet, sier Moe.

Fikk spørsmål om penger

Også de andre medlemmene av komiteen fattet interesse for prosjektet. Høyres Kjetil Utne ville vite om pengene i prosjektet og hvor mye Midtnorsk filmsenter, Kosmorama, Midtnorsk filmfond og Cinemateket vil måtte betale for nye lokaler i tilbygget på Rosendal.

Per Ananiassen fortalte at han har forutsatt at de vil «gå inn med det de har i dag». Underforstått utgiftene ved plasseringen i Kjøpmannsgata.

- Og det er et konservativt anslag, sa Ananiassen.

- Sannsynligvis vil det bli noe mer.

- Hva med parkering?

Arbeiderpartiets Turid Stenseth stilte seg bak komitéleder Moes begeistring for bydelen som helhet.

- Dette ligger an til å bli et fantastisk sted med miljøgate, Lademoen kunstnerverksteder og nå nytt liv i Rosendal, sa Stenseth.

Hennes partifelle Ismail Salad Elmi lurte på parkeringsmulighetene i tilknytning til det nye kulturhuset som skal kunne ha oppimot 300 gjester.

- Nå skal jo dette bli en miljøgate der det bare går buss da, sa teatersjef Ananiassen til humring fra salen.

- Men det er et godt spørsmål som vi må se nærmere på. Det er ikke noe vi har brukt ressurser på i denne fasen.

Erling Moe (V) ser store muligheter for området rundt Lademoparken. – Det ligger an til å bli et fantastisk område, sa lederen av kulturkomiteen. Foto: MORTEN SMEDSRUD
Ananiassen ønsker å flytte teatret sitt til den gamle kinoen i Østbyen og inviterte hele filmmiljøet i Kjøpmannsgata med på kjøpet.
Komitémedlemmene Grethe Enlid (Frp), Kjetil Utne (H) og Erling Moe (V) fulgte nysgjerrig med under presentasjonen. Foto: MORTEN SMEDSRUD