– 2010-tallene passerte vi allerede for tre uker siden.Vi har aldri solgt så mye på forhånd før, sier festivalsjef Frode Halvorsen.

Unngår nedgangsbølgen

Dermed ser det ut som atPstereo unngår svikten i billettsalg som Storåsfestivalen, Sommerfestivalen iSelbu og Jorddunst har slitt med i år.

Det er nå 1500 festivalpass igjen tilhelgas festival, de som ikke selges ut på forhånd, selges i dørene.  Halvorsen synes han har merket seg en tendens,der folk i Trondheim er tidligere ute med å kjøpe billetter tilmusikkarrangement, enn før.

Ny trend

– Jeg vil egentlig si hele konsertmiljøet i Midt-Norgehar endret seg, slik jeg ser det, de siste årene. Jeg vet ikke om det er dennye framsnakkingstrenden som har slått inn. Samtidig som vi aldri har solgt merenn før, så har været vært elendig. Det motsier «vær-tesen», menerHalvorsen.

– Hva betyr salget for festivalen?

– Det gir oss en form for trygghet fremover, og viserogså at det vi driver med settes pris på.

Har etablert seg

Halvorsen tror det atPstereo har blitt så etablert på Marinen er årsak til suksessen.

– Jeg tror festivalen ogarrangementet i sin helhet har satt seg. Vi så allerede i desember at grafenefor forhåndssalget lå langt over fjoråret. Jeg tror det er helheten vedarrangementet som frister.

God stemning: Frode Halvorsen, festivalsjef for Pstereo, forteller om optimisme både for vær og publikumstall før helgas Pstereo-festival på Marinen i Trondheim. Foto: Glen Musk