Det er mye å finne på i byen også denne helgen, og nedenfor finner du en liste over noen av helgens utvalgte høydepunkter.

Søk også i Adressa.nos Det Skjer-kalender.

Fredag

DansiT og Kompani Trondheim viser danseforestillingen «Cme». Med forestillingen ønsker Kompani Trondheim å undersøke hvordan sosiale medias konstruerte bilde av det «perfekte liv» påvirker vår egen hverdag. Etter forestillingen blir det paneldebatt om sosiale medier. I dag kl. 13 og lørdag 8.11 kl. 19. I Verkstedhallen. Pris kr. 100/kr. 80.

Les mer: Dans med fokus på sosiale medier

Avant Garden viser forestillingen «You’re welcome». Den handler om hardt arbeid, men er samtidig en leken forestilling der teateret er spillebrettet. I en enkel scenografi beveger forestillingen seg gjennom stjerner og svarte hull, fra Nintendo-Marios underverden til vannverden, og tilbake til teateret. På Avant Garden i kveld, lørdag 8.11 og søndag 9.11 kl. 19. Pris kr. 190/kr. 120.

I forbindelse med Orgelfest 2014 holder Bjørn Boysenkonsert ved Steinmeyer-orgelet i Nidarosdomen denne fredagskvelden. Boysen var med i komiteen for restaureringen av Steinmeyer-orgelet og regnes som å være en av Norges fremste konsertorganister. Til daglig er Boysen professor ved Norges Musikkhøgskole samt organist i Oslo Konserthus. Nidarosdomen i kveld kl. 19:30.

St. Olavs Revylag er aktuelle med Sykehusrevyen 2014 for «innsatte, ansatte og utsatte»! Revyen vil med et humørfylt perspektiv ta for seg hva som skjer på sykehuset, hvilke utfordringer sykehuset møter osv. Anett Hjelkrem er instruktør og koreograf. Dette skjer i Olavshallen i kveld kl. 19:30.

Ut av intet dukket Emilie Nicolas (26) opp i 2013. Nå er hun utropt til en av Skandinavias store, nye stjerner og i kveld spiller hun på Byscenen. Det var coverversjonen av DumDum Boys’ «Pstereo» som først brakte Nicolas’ ut til den kommersielle radioverden. Låten, som var et bestillingsverk på oppdrag av Pstereofestivalen i Trondheim, ble A-listet på NRK P3 og førte til nominasjon i kategorien «årets nykommer» under prisutdelingen P3 Gull. Byscenen kl. 21, konsertstart kl. 22. Pris kr. 250. Aldersgrense 18 år.

I kveld spiller jamaicansk-amerikanske Sean Kingston i Frimurerlogen. Artisten har flere album bak seg, han har også bidratt på hitsingler fra Justin Bieber, Nicki Minaj og Flo.Rida. Etter konserten blir det etterfest på The Mint Nightclub. Frimurerlogen kl. 22. Arrangementet er hovedsakelig til ære for de som skal være russ i 2015. Pris kr. 295. Aldersgrense 18 år.

Drivende, klassisk rock og et sterkt samhold har ført Hardanger-bandet Tiebreaker på turer til South by Southwest-festivalen i Austin, og bandet har gjort over 150 konserter sammen. Nå er de ute med albumet «We Come From the Mountains». I kveld spiller de på Knaus på Studentersamfundet kl. 23:59.

Lørdag

Trondheim folkebibliotek viser Kåre Bjørn Huses kunstutstilling «Fugleportrett». Bildene til denne utstillingen er laget med tørrpastell på papir, akvarell eller med tusj på plast. Utstillingen er et forsøk på å gi fuglene identitet og dermed styrke deres posisjon blant mennesker. Lørdag 8.11 kl. 10-16 på Trondheim folkebibliotek.

Pippi Langstrømpe er i full gang med juleforberedelsene. Men skal hun feire julen alene? Det får dere vite under forestillingen«Pippi feirer jul». Olavshallen lørdag 8.11 kl. 12. Pris kr. 195.

Barn i alle aldre er velkomne når Rockheim setter opp den Knutsen & Ludvigsen-inspirerte forestillingen«Søster Knutsen & Kroksleiver Ludvigsen avslører Fridtjof Nansens falske berømmelse». Rockheim lørdag 8.11 kl. 12.

Jens Johannessen er en av de ledende senmodernister på den norske kunstarena. Utstillingen Jens Johannessen «Retrospektiv» skal gi et retrospektivt blikk på kunstnerens karriere fra dens begynnelse sent på 50-tallet og frem til i dag. Utstillingen viser i all hovedsak oljemalerier, men også røntgenbilder, akvareller og grafikk. Åpningstale ved politiker og forfatter Lars Roar Langslet, og kunstnerisk innslag ved skuespiller Jon Eikemo. Utstillingsåpningen og utstillingen er i Trondheim Kunstkuseum Bispegata lørdag 8.11 kl. 13.

Trondheimslaget Nidaros Jets Basket spiller hjemmekamp lørdag 8.11 kl. 16. Kampen er ikke bare for basketfans, men også for barn som vil underholdes av en maskot, aktiviteter og lekekrok. Gratis inngang for de under 12 år. Laget spiller mot Askerud Basket i Husebyhallen.

Lørdag 8.11 kan du bli med til et ellevilt univers fylt av musikk, skuespill, humor, action og en liten klype galskap, ifølge arrangørene av «Et Bispehaugshow». Bispehaugen Ungdomskorps står for forestillingen som er i Trondheim Spektrum kl. 18. Pris kr. 200.

«The Wall - A tribute to Pink Floyd» er tilbake i Olavshallenlørdag 8.11. The Wall er musikere som har valgt å fordype seg i Pink Floyd. Gruppen har evnet å markere seg i klasse med de beste Pink Floyd hyllestband på markedet. Bandet består av Bjørn Asbøl på gitar, Ketil Uthaug på trommer, Petter Selliseth med vokal og gitar, Erik Svendsgård på bass, Per Kristian Johansen på keyboard og Vegard Hauknes Hasfjord på saksofon. Dette skjer i Olavshallen kl. 20. Pris kr. 395.

Sørlendingen Vidar Furholt er en norsk visesanger og låtskriver, bosatt i Stavanger. I september slapp han sitt 3. album «Papirhimmelen» og drar på norgesturné for å presentere seg og låtene sine. I Antikvariatet lørdag 8.11 kl. 20 kan du treffe ham sammen med et eksklusivt utvalg av bandet hans.

Oslobandet Pow Pow tok i år steget opp fra undergrunnen og presenterte seg med låten «Alpha Waves». Mens tidligere produksjoner hentet inspirasjon fra 70-tallets krautrock og kosmisk frieri, har de nå lært seg å skrive poplåter. Nylig slapp de også sitt andre album, som de valgte å selvtitulere. Stedet er Brukbar/Blæst lørdag 8.11 kl. 22. Pris kr. 100. Aldersgrense 20 år.

Det Norsk/Engelske rockebandet Casa Murilo ble startet av britene Chris Winfield og Dan Hesketh i 2007. Bandet har siden da jobbet seg målrettet fram i den norske musikkindustrien. Siden platedebuten i 2009 har de spilt på konsertscener landet rundt, og de har gjort landets største festivaler, som Norwegian Wood og Øyafestivalen. I oktober slapp de ny skive, og lørdag 8.11 kan du oppleve dem på Studentersamfundet. Konserten begynner kl. 23. Pris kr. 140/kr. 90, konserten er snart utsolgt. Aldersgrense 18 år.

Søndag

Søndag 9.11 kan du bli med på Trondheim Mot Rasisme sin årlige markering av Krystallnatten. Det blir punktmarkering med appeller og kulturelle innslag, og det blir en folkelig markering for å minnes ofrene, og for å ta et tydelig standpunkt mot rasisme, fascisme og antisemittisme. Torvet i Trondheim kl. 14.

Søndag 9.11 avrunder Orgelfest 2014 for denne gang, med avslutningskonsert med Trondheim Symfoniorkester, organist Magne H. Draagen og Nidarosdomens guttekor med dirigent Bjørn Moe. Orgelfest har flere arrangementer i løpet av helgen, som du kan sjekke på deres hjemmeside www.orgelfest.no. Konserten er i Nidarosdomen kl. 19:30. Pris fra kr. 100 til kr. 250.

Svermere er en gruppe som tar utgangspunkt i tradisjonsmusikk og deres musikk blander norsk og svensk folkemusikk med blant annet jazz. Musikerne har ulik bakgrunn, både fra folkemusikkmiljøet og fra jazzmiljøet i Oslo, Trondheim og Bergen. Gruppen ga ut sin andre plate «Tonekratt» i mars 2014. Svermere er Aslak O. Brimi på fele, Torbjørn Netland på gitar, Svein Tore Werstad på saksofon, Eirik Husum på bass og HC Dalgård på trommer. Antikvariatet søndag 9.11 kl. 20.

Norgesaktuell: Sean Kingston skal spille sin hitlåt «Beautiful Girls» på russekro i Trondheim i kveld. Foto: Flickr/Creative Commons
Kunstner: Adresseavisen møtte Jens Johannessen i forbindelse med åpningen av hans nye kunstutstilling. Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen
Festivalband: Casa Murilo har spilt på flere kjente festivaler i Norge. Lørdag 8.11 spiller de på Studentersamfundet. Her under Øyafestivalen i 2012. Foto: Flickr/Creative Commons