– De første årene har programmet vært veldig tett, og det er mye vi har ønsket å gjøre som vi ikke har fått plass eller tid til, forklarer Thomas Ryjord, prosjektleder for Trondheim Calling.

Lokal torsdag

Musikkonferansen arrangeres for tredje gang mellom 24. – 26. januar, og gjennom å utvide håper Trondheim Calling på å kunne favne bredere, både med tanke på konsertene og den faglige delen.

– Torsdag vil likevel få et slags oppvarmingspreg, med utpreget lokalt fokus. Mange av de de lovende artistene i byen har ikke fått anledning til å delta på det faglige, ettersom de har måttet forberede seg til konsert samme dag. Så torsdagen blir et tilbud til dem, sier Ryjord.

Utenlandshjelp

Han mener at arrangementet for øvrig har funnet sin form, med faglig prioritering av nærings- og eksport-biten av musikkbransjen, samt konserter med unge og uetablerte band og artister. Arrangementet har også et stabilt kjernepublikum.

– Stadig flere midtnorske aktører gjør ting i utlandet, og det blir i januar naturlig å tilby et faglig innhold som kan hjelpe dem videre, sier Ryjord.

Meld deg på i dag

I dag åpner Trondheim Calling for påmelding fra håpefulle band via sine egne nettsider. Siste frist er 15. oktober.

– Demobandene utgjør hovedvekten av programmet samtidig kommer vi til å håndplukke et knippe artister som har kommet et steg videre, og som har noe nytt på gang. Vi kommer også til å invitere enkelte artister fra utenfor Midt-Norge, sier Ryjord.

Tidlig i november vil det bli offentliggjort hvilke demoband som er plukket ut, mens drypp fra fagprogrammet vil komme fra midten av oktober. Ryjord mener programmet vil være komplett før jul.

Fortsatt vil Byscenen og Brukbar/SUPA være kjerneområdet for arrangementet, men Ryjord åpner for muligheten til å ta i bruk nærliggende arenaer dersom påtrykket skulle bli stort.

Bredere: Prosjektleder Thomas Ryjord tror Trondheim Calling vil favne bredere gjennom å utvide fra to til tre dager. Foto: AUDUN HOEM MUSINOI HAGEN