Utestedet åpner sitt nye konsertkonsept «Antikvariatet garanterer» med onsdag 2. oktober.

-Tanken er å si at dette blir topp stemning. Dette er håndplukkede artister, dette er noe vi kan stå for, vi garanterer at det blir knallbra. Derfor sier vi også at hvis folk ikke er fornøyd, så får de pengene tilbake, forteller eier og daglig leder Carsten Tourrenc.

Waldemar slapp ep-en «Take me Home» i fjor høst og har fått flere svært entusiastiske anmeldelser. Musikkskribent Egon Holstad proklamerte i sin anmeldelse at Waldemar «bærer i seg et av de største talentene vi har sett av singer/songwritere her til lands på mange, mange år». Det siste året har han også gjort flere konserter sammen med Ida Jenshus.

Hva skal du finne på denne uka? Søk i adressa.nos store Det skjer-kalender her

Mer enn for hatten

Tourrenc håper konsertscenen også kan tiltrekke seg mer etablerte artister som vil gjøre noe i en annerledes, intim setting. Det er plass til rundt 65 publikummere i lokalet.

- Vi starter med én konsert og håper at musikere får nyss om konseptet og blir klar over at Antikvariatet kan by på mer enn spille-for-hatten-konserter. Vi har også fått inn skikkelig lydutstyr sånn at musikerne kan være trygge på å komme til proft opplegg. Det kan være spennende både for artisten selv og publikum og stå helt alene og akustisk, og ikke på en høy scene med en stor produksjon i ryggen, sier Tourrenc.

Utover høsten vil de slippe flere konserter under «garanterer»-fanen. Det er blant annet klart at Baker Hansen, som tolker Chet Baker på norsk, spiller 30. oktober.

- De er utrolig bra, når en hører det tror en at det er motsatt: At Chet Baker oversatte fra norsk, sier Tourrenc.

Et springbrett

Utestedet på Nedre Bakklandet har over 200 konserter og arrangementer i løpet av året, med smått og stort.

- Vi synes det er veldig artig å la alle mulige forskjellige folk få prøve seg her. Målet vårt er å prøve å gjøre dem gode og la dette være et springbrett for flere konserter og opptredener, sier innehaveren.

Tourrenc forteller at det er vanskelig å vite hva de får. De gjør lite aktiv booking, men får mange henvendelser og prøver å få plass til så mange som mulig.

- Noen ganger kommer det litt merkelige ting, andre ganger får vi fantastiske artister vi aldri ville oppdaget gjennom demobunker, forteller han.

I tillegg til Waldemar-konserten er det denne uka på torsdag, konsert med på fredag, konsert med bluegrassbandet på lørdag og på søndag, i tillegg til på kvelden. Neste uke spiller bl.a. og .

- Vi håper å kunne gi større artister en ålreit plass å spille på i en intim setting, i tillegg til små artister vi mener folk må få med seg. Vi lover en trygg og varm scene med et lydhørt publikum, sier Cartsen Tourrenc. Foto: Joakim Slettebak Wangen, Adresseavisen