Faren i boka vil ikke vedkjenne seg farskapet og mora er nokså fraværende i oppveksten i Saugestads roman.

- Du finner helt klart en del av personen Frode i romankarakteren, og for noen kan det kanskje gi problemer med å skille fakta og fiksjon. Derfor gikk jeg noen runder med meg selv før jeg skrev den, men dette er en roman, basert på egne erfaringer og hvor det private er uinteressant, forsvarer Frode Saugestad sitt kontroversielle romanprosjekt med. Han bekrefter at foreldrene er kjent med innholdet i boka.

- De har et blandet forhold til det. Det gjør litt vondt, samtidig som man føler på en stolthet over alt jeg tross alt har fått til!

Videoer til boka

Utover å være et bitende oppgjør med opphavet gir boka også et innblikk i livet til en ung mann med stor selvsikkerhet og ytre suksess, som samtidig sliter med et turbulent og selvdestruktivt indre følelsesliv.

Men også i form skiller den seg ut fra den gjennomsnittlige roman, ved at sidene er delt opp på en måte som gjør at teksten kan leses både vertikalt og horisontalt, samtidig som e-boka er utstyrt med mange lenker til såvel intervjuer med forfatteren som videoer og kortfilmer produsert spesielt for boka.

- Videoene og kortfilmene gjør det mulig å fortelle historien på andre måter, og bruken av lenker åpner opp for flere ulike muligheter til å lese boka på, forklarer Saugestad, som likevel ikke mener papirboka taper særlig på manglende interaktivt innhold.

- I dag har jo alle smartphone, og da er det jo uansett lett å koble seg opp på nettet og sjekke ut lenkene i boka.

Se kortfilmenene "Intimitet" og "Barbering" fra Frode Saugestads roman "En ung manns bekjennelser om kjærlighet"

Brukte en måned på å skrive

Den 38-årige trønderen har gjort det meste, men noen roman har han ikke skrevet. Før nå. Han forteller at den ble til etter at han fikk publisert en novelle i en antologi som igjen førte til tilbud om å skrive roman.

- Jeg funderte meg fram til et ja. Skulle jeg først skrive en roman måtte jeg skrive noe som betydde noe for meg. Jeg ville skrive noe som var personlig, men ikke privat, og hvor innholdet var viktigere enn formen, forklarer Saugestad.

Han forteller at han brukte en del tid på å "tenke ut boka", men bare rundt en måned på å skrive den. Langt raskere enn Per Petterson og andre forfattere bruker på en bok?

- Ja, men så er jeg vel også mer talentfull enn Petterson, smiler Saugestad til svar. Noen voldsom prestasjon syns han uansett ikke det har vært å skrive en roman.

- Det er jo ikke vanskeligere å få gitt ut en bok enn å få seg en jobb, kommenterer Saugestad og bekrefter at han allerede har begynt på en ny roman.

- Men om det blir noe av er ikke så farlig. Det som betyr noe er å gjøre noe som byr på utfordringer. Når jeg føler at jeg kan bli virkelig god i noe, mister jeg også interessen for det.