- Jeg prøver å vri programmet i en ny retning, men bare litt i første omgang, sier festivalsjef Bjørn Jenssen fra Dance with a stranger.

Han satser i år utelukkende på norske artister, og har fått på plass toppnavn både til yngre og litt modne mennesker som besøker øya Tahiti i Kristiansund siste uka i juni.

Les også: Spiller opp til sirkus i Storsalen

Bruker lokale musikere

-Tahitifestivalen har drevet på i mange år med samme stab, så mye av systemet rundt er i stor grad oppe og står. Jeg vil at folk skal trives, at vi henter inn lokale og regionale musikere, og slik betaler vi noe tilbake til den lokale kulturen, sier Bjørn Jenssen.

Han er opprinnelig fra Bodø, og har vært mye sammen med Frode Alnæs og Elg i Kristiansund.

Kaizers siste på plass

- Kaizers turnerer mye i Norge i år, og er allerede ute på veien i Midt-Norge. Vi er fornøyd med å få på plass et så dyktig liveband og med et forrykende sceneshow til Tahiti-scenen torsdag 28. juni, sier Bjørn Jenssen.

Han er ikke mindre fornøyd med å ha hentet Henning Kvitnes. Også han fyller lokalene med sine nye sanger.

Det er ei interessant liste til årets Tahiti: Halvdan Sivertsen og Jan Eggum, Henning Kvitnes og datteren Sanne, Di Derre og Jarle Bernhoft med band til utescenen, og det er mange lokale band som slipper til i mindre format i teltet.

Det er «The Swinging Pigs« fra «Marokka» (øya Nordlandet), Hilde Louise Asbjørnsen med trio, «Steve & The Farm» fra Molde og Kristiansunds «Electric Dogs».

Quiz og Dan Børge Akerø

- Min gode venn Dan Børge Akerø er også en del av programmet både som konferansier og som quizmaker. Det tror jeg blir moro, sier Bjørn Jenssen.

- Vi liker det vi hører. Bjørn Jenssen har et utrolig fint kontaktnett i bransjen. Han er dyktig på å sette sammen et program. Det har han vist med driften av Rebekka Vest, Scene Vest og Onkel Donald i Oslo, sier styreleder Bjørn Michelsen i Tahitifestivalen.

Fjorårets festival gikk med et lite overskudd. Arrangøren er ikke i tvil om at 2012-utgaven blir enda bedre.

Utescenen har to toppnavn i år; Kaizers Orchestra og Jarle Bernhoft. Bjørn Jenssen har fått brikkene på plass i Kristiansund. Foto: PAULO PAGANI
Bjørn Jenssen (t. h) satser utelukkende på norske artister til årets Tahitifestival. Styreleder Bjørn Michelsen liker endringen i innhold. Foto: PAULO PAGANI