- Jeg føler vel mer at dette er et samarbeidsprosjekt, der jeg har fått lov til å arbeide med folk jeg trives å jobbe sammen med, enn et soloprosjekt, sier Bård Torrisen, med artistnavnet Dekstra Large, om sitt første soloalbum.

Tidligere har Bård Torrisen produsert plater for andre og vært involvert i flere sideprosjekter. Torrisen har også gitt ut album med bandet Neptune Surf Club, der han både er turntablist, rapper og beatboxer. Sin første opptreden hadde han sammen med hiphop-kollektivet Lokal Stamme i en alder av 14 år.

Han flyttet fra Nord-Norge til Trondheim i 2007, har vært aktiv i hip hop miljøet her siden da, og samarbeidet med de fleste. Han er bare 24 år gammel, men klar med sitt første soloalbum «Dekstra Large».

Rapper på engelsk og norsk

Platen som kun kommer på vinyl og nett har Bård Torrisen selv mixet og mastret. Den ene siden av platen er på engelsk, den andre på norsk.

- Men alle er unike låter, ja, presiserer Torrisen.

Desktra Large på SoundCloud

- Er det ikke litt uvanlig å benytte seg av to språk? Hadde på følelsen at man enten drev med norsk eller engelsk hip hop?

- Det er vel mitt inntrykk også. Jeg vet ikke om så mange som rapper på både norsk og engelsk, sier Torrisen, som selv føler at det egentlig ikke burde spille noen rolle.

Nylig var han i New York og spilte inn en låt med den amerikanske rapperen Zep. Zep er også med på en låt på Torrisens album, sammen med en haug av andre gjesteartister.

Ærlig tale

Når det gjelder hva det rappes om, synes Torrisen det er vanskelig å beskrive.

- Det er vanskelig å snakke om egne tekster, sier han.

- Jeg hadde en opptreden her på Ramp, og da var det en som sa: «Han Bård, han har sånne samfunnsrettede tekster». Uten at det gjør at jeg føler meg veldig politisk av den grunn. Men jeg prøver å si ting så ærlig som mulig, uten teit gimmick. Jeg vil være variert, og prøver å ikke sette meg fast i noe spor, sier Torrisen.

Når det gjelder hip hop i Trondheim, synes Torrisen at det gjerne kunne blitt større, og at scenen bærer preg av undergrunn og et lite miljø.

- Det kunne vært en kultur for mer battling i Trondheim, men det der går litt treigt. Det begynner jo å ta av i Oslo på den fronten nå, mener Torrisen.

Med venner

Etter nyttår ønsker Torrisen å spille så mye konserter som mulig, turnere utenfor Trondheim og få spilt på noen festivaler til sommeren. I tillegg er han blant artistene som er plukket ut til å spille under Trondheim Calling i januar.

- Noe nytt soloalbum ser jeg ikke for meg i første omgang. Nå vil jeg bare vise hva jeg kan, forteller Torrisen.

På realesefesten har han med seg rappere som Pats One, Bad Spit, Stillborn, G.O.D.S., Sørsia Gerilja, B.O.B., Palabras og Idd Aziz. Dj-er for kvelden er Børek & Jetjagar.

Dekstra Large Realesefest. Verkstedhallen fredag kl. 21.00.

Dekstra Large deler scene med en hel gjeng andre rappere. Blant dem er Pats One, Badspit, Stillborn, GODS, Sørsia Gerilja, B.O.B., Palabras og Idd Aziz. Foto: Pressefoto.