- Med et navn som vårt, havner man fort i kategori med Ole Ivars. Vi var lei av å bli oppfattet som danseband. S-en på slutten av navnet gjorde at folk misforsto, sier vokalist og frontfigur Ronny Grannes.

- Litt sånn Ole Ivars?

- Nettopp. Det er ikke det at det ikke går an å danse til musikken vår altså. Tvert imot. Men vi er ikke noe danseband, sier Grannes som beskriver 7800s musikk som «trønderrock som er litt røffere enn D.D.E. og Åge». Tallet refererer til postadressen til bandets hjemplass, Namsos.

Ronny Grannes er ikke skuffet over å få en mindre fremtredende plass i bandnavnet.

- Vi ønsket en ny giv, med et nytt navn. Derfor var det riktig å bytte navn nå.

Fansen bestemte navnet

Det nye navnet ble bestemt av publikum.

- Vi ba fansen om hjelp til å finne ut hva vi skulle hete. Det kom inn mellom 150 og 200 forslag.

Forslaget som spilte på postnummeret til trønderrockhovedstaden Namsos var en innertier.

- 7800 forteller kort og effektivt hvor vi kommer fra og hva slags musikk vi spiller, sier Grannes.

- Status å være travel

Den første plata som 7800 (uttales søttiåtte-null-null) kommer neste måned. Allerede denne uka er imidlertid singelen «Travel» tilgjengelig på ulike streamingtjenester. Sangen handler om nettopp om hvor travle folk er i sin hverdag.

- Man hører stadig om hvor mye folk har å gjøre i det daglige. En dag slo det meg at det er blitt status å være travel. Man skal hele tiden være på sosiale medier. Singelen er et forsøk på å stikke fingeren i jorda, sier Grannes som innrømmer at han også har en Facebook-profil.

- Men den bruker jeg fint lite, forsikrer han.

Nærmest en supergruppe

Med seg i 7800 har vokalisten og låtskriveren mange av Namsos’ fremste musikere, Daniel Viken (Nullskattesnylterne), Eirik Engan, Terje Grande (DDE, Sambandet) og Jan Anders Rustad (Name Us).

- Hvis jeg tar på meg skrytehatten må jeg få si at jeg har utrolig flinke folk å spille sammen med, sier Grannes.

- Jeg har hørt dere bli kalt en supergruppe?

- Jeg kan ikke være helt uenig i den merkelappen. Daniel Viken er en av Norges aller beste rockegitarister, mens Eirik Engan groover bedre bak trommene enn noen andre jeg vet om.

Ronny Grannes håper 7800 tar steget opp i neste divisjon av rockband.

- Det stemte ikke helt på vår siste plate som Grannes. Nå har vi utviklet vår egen sound. Vi er klare for neste nivå, sier Grannes.