Nå har rockemusikalen «Kongen av Luftslott», som hadde premiere på fredag, nesten kommet dit hen at det er utsolgt til alle 14 forestillinger. Det er bestemt at kjøreplanen blir utvidet til 10. november. Hittil har det blitt satt opp fire ekstraforestillinger.

Trønderrockens far, Åge Aleksandersen, har skrevet alle låtene til musikalen. Stykket er skrevet av den fremadstormende dramatikeren Rasmus Rohde.

- Vi har kapasitet til flere ekstraforestillinger, men her må vi vurdere publikumsinteressen etter at nyhetsfokuset har lagt seg, sier kultursjef og prosjektleder Terje Adde til Adresseavisen.

Utenfor Namsos

Om de vil ta stykket videre til andre deler av Trøndelag er usikkert.

- Vi synes det er viktig og riktig og fokusere på Namsos. Ofte må man dra sørover for å få med seg slike forestillinger. Nå vil vi dra folk nordover, sier Adde selv om han på ingen måte utelukker muligheten.

- Har dere tenkt noe på å slippe en plate med musikken til stykket?

- Her må vi gå i dialog med  Åge Aleksandersen og Rasmus Rohde, som sitter på opphavsretten til stykket. Det er ikke bestemt ennå om vi kommer til å gjøre en DVD, eller en CD med bare lyd, men det vil bli gjort noe opptak. Hordan det blir gjort er ikke sikkert, sier Adde

- Selv synes vi at vi har et godt produkt, noe det ser ut til at media også synes. Om vi tar dette videre inn i studio er det igjen publikum som bestemmer. Blir det etterspurt ekstra forestillinger, CD plate eller forestillinger utenfor Namsos så skal vi nok klare å levere, sier Adde.

Stort for Namsos

En fornøyd Roger Grande, sjef ved Namsos Kulturhus, forteller dette er tredje runde med rockeforestilling i Namsos, og at det denne gangen har det gått over all forventning.

- At dette er blitt så stort betyr veldig mye, ikke bare for kulturlivet i Namsos, men også for vår identitet og stolthet til byen, sier han.

Også Rica rock city har fått fulle hus og en kjempe pågang. Rica Rock City har tilbud om billettpakke og  har måttet øke antall billetter fra 40 til 100 billetter, grunnet det store antall henvendelser.

- Ja, jeg kan love deg at vi har merket at det er rockemusikal i byen! Nå håper vi bare at det blir satt opp masse ekstraforestillinger, forteller hotellsjef Anne Cathrine Kyrkjeeide

- Det er ikke bare for hotell næringa i Namsos at dette er viktig, for dette genererer virkelig en kjempeaktivitet i hele byen, sier Kyrkjeeide.

Hovedpersonen Kristian (John Lockert Rohde) og hans far Oscar (Magne Lindholm) fra premieren som var fredag.
- Med forestillingen vil vi dra folk nordover til Namsos, sier Terje Adde, kultursjef og prosjektleder for «Kongen av Luftslott».