Pizzarestauranten Una ble kåret til Årets utelivsnykommer under Utawards på Rockheim i kveld. Neste år har de lyst på en enda gjevere pris.

- Credo har vunnet mange år på rad, så nå kan kanskje noen andre vinne, mener Anette Stock Edissen, såkalt HR-ansvarlig for flere restauranter i Trondheim, blant annet Ai Suma, Frati og nykommeren Una.

For alle uinnvidde trøndere, navnet på restauranten som kom som et skudd i 2013 skal uttales «Ona».

- Himla god pizza

Selv om de gjerne utfordrer Årets restaurant-vinner Credo under Utawards neste år, understreker restaurantsjef Kristin Moen Vik at de opererer i en helt annen liga.

- Vi legger ikke lista der. Una er et alternativ til de dyreste restaurantene, sier Moen Vik.

- Hvorfor var Una det beste nye i utelivs-Trondheim i 2013?

- Først og fremst har vi himla god pizza, laget av italienske kokker. Vi er kjent for vår gode service, i et internasjonalt og kanskje litt utypisk trondheimsmiljø, mener restaurantsjefen.

Lenger åpent i sommer

Det var for ett år siden at folkene bak Una Pizzeria e Bar vurderte om det kunne være liv laga for en ny pizzeria i Trondheim.

Kort tid etter åpningen, forstod de at hadde truffet blink.

- Vi har gjester som besøker oss både til lunsj og middag den samme dagen, sier Anette Stock Edissen.

Etter én rolig uke rett etter jul har besøket nesten tatt seg opp til julebordsnivået igjen.

Når uteserveringen tar seg opp nærmere sommeren, utvider de åpningstiden på hverdager.

Til sommeren utvider de åpningstiden på hverdager.