De serverer ikke bare sushi, men det er en viktig del av menyen, som ikke legger skjul på at den går utenfor allfarvei i sushi-Trondheim. «New style» og «Fusion» går igjen. Vi lar den vennlige og tilstedeværende servitøren sette sammen et utvalg og får flere fargesprakende fat tilbake. Her er det mye som skjer, også i ganen, når vi smaker. Sterke smaker, surt og søtt. Makien med laks er også veldig sterk, som i chili-sterk. Makien med ål har en krydret majones og unagisaus som nesten klarer å overkjøre den store, fete fiskesmaken, vi kjenner kun et hint av den. «New style sashimi» av tunfisk, tuna takana, har en skikkelig piff av pepper, så den sublime kjøttsmaken ikke vinner frem. Smaker det godt? Ja, stort sett så gjør det da det. Kos leverer sushi i sin egen liga og er vanskelig å vurdere opp mot de andre sushi-stedene. Det vi misliker er at smaken av hovedingrediensen, i dette tilfellet fisken, forsvinner i alt mylderet. Og kanskje viktigst; risen fungerer ikke. Den er alt for kompakt, alt for presset sammen. Og det er mye av det i makirullene. Det føles av og til som å spise kun ris, med en god, asiatisk saus. Vi vil slett ikke advare mot å prøve sushi på Kos, men for oss var det langt fra blinken.