Idrettsgallaen 2014 var det store trekkplasteret i tv-guiden lørdag kveld. Hele 1 326 000 nordmenn slo på tv-en for å se hvem som stakk av med idrettsprisene, viser tall fra TNS Gallup.

Det nest mest sette programmet var Tour de Ski-finalen for herrer. 1,2 millioner skientusiaster fulgte Martin Johnsrud Sundby opp monsterbakken og inn til seier.

Sterk start for mesternes mester

Nok et program fra sportens verden havnet på tredjeplass på mest sett-lista.Mesternes Mester hadde litt over 1,1 millioner seere.

«Mesternes mester» har hatt et snitt på rett over én million seere for alle programmene av serien siden premieren i 2009.

- Det ble nok ikke seer-rekord, men en sterkere start enn i fjor, da det var 913 000 på første program. Og det er ikke mange program som får en million seere, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen til adressa.no.

- Hyggelig program

991 000 seere fikk med seg premiereprogrammet i 2010, mens det første programmet i den første sesongen hadde 1 069 000 seere.

Trøndernes representant i Mesternes mester denne gangen er Ingrid Kristiansen (57) fra Trondheim.

- Det er et hyggelig program som kan sees av tre generasjoner sammen, uten at det blir flaut. Det er fine typer som er med, god stemning og passe tøffe konkurranser, sa 57-åringen til adressa.no før premieren.

Mammon - ny episode i kveld

Sport preger også fjerde og femteplassen, før en annen sjanger melder seg.

Krimserien Mammon på NRK1 fikk 1 087 000 seere. I kveld går andre episode av serien som har fått god kritikk av tv-kritikerne, men heller dårlig kritikk på Twitter.

Verdt å merke seg at en trekkspillkonsert ble det niende mest sette på tv i uka som gikk. Stian Carstensen spilte Horgalåten akkurat ved midnatt på nyttårsaften.

1, 3 millioner nordmenn fik med seg at Suzann Pettersen og Magnus Carlsen delte Utøverens pris under årets Idrettsgalla. Foto: Ntb Scanpix