Tirsdag formiddag ble det klart at Sinéad O’Connor avlyser sin konsert i forbindelse med Olavsfestdagene på grunn av sykdom.

Resten av dagen har styret jobbet på spreng for å få på plass en erstatter til konserten den 28. juli. I kveld ble det klart at Bjørn Eidsvåg erstatter O'Connor.

- Det passer aldri med en avlysning, og vi er i en festivalinnspurt. Men vi vet at med så mange artister, så skjer det ting. Og da må man bare finne så gode løsninger som mulig. Heldigvis var det praktisk mulig å få Eidsvåg hit, og det er vi veldig glade for, sier programsjef Jens Storli.

Han forteller at de som regel jobber med årsperspektiv når de skal sikre seg artister, og at avlysningen førte til en hektisk dag for festivalarrangøren.

Tar med seg flere artister

Eidsvåg har selv spilt på festivalen tidligere, blant annet i 2011 sammen med Thomas Dybdahl.

Programsjefen håper at det skal bli en minst like god konsertopplevelse også denne gangen.

- Eidsvåg vil komme sammen med sitt band, og kommer i tillegg til å ta med seg flere venner på scenen, forteller Storli, som foreløpig ikke vil avsløre hvem de resterende artistene er.

Kan få refundert billetter

Festivalen var hatt betydelig forhåndssalg til O'Connors nå avlyste konsert. Storli forteller at de som har kjøpt billett nå kan velge mellom to alternativer.

- Vi følger Billettservice sine rutiner. De som ønsker refusjon vil kunne gjøre dette via Billettservice. Samtidig tror og håper vi at mange som har kjøpt billett til O'Connor også vil se Eidsvåg, og derfor gjelder disse billettene også der, sier Storli.