–Vi ønsker å gjøre litt stas på at stedet nå fyller ti år, forteller Nikolai Nilsen, som i sin tid var en av åtte håpefulle, glade amatører som hadde en drøm om å skape arbeidsplasser de kunne leve av. Fire av de opprinnelige åtte er fremdeles med og drifter puben på Svartlamoen. Ellers har staben i sin helhet vokst seg til å bestå av tyve ansatte fordelt på Ramp, Lobbyen og Verkstedhallen.

–Ramp har utviklet seg til å bli så mye mer enn det vi håpet på i starten. Vi driver godt, men holder fast på de opprinnelige prinsippene våre, sier Nilsen, og forteller at det blant annet er viktig for dem at alle ansatte føler et eierskap og tilknytning til stedet.

Mat og musikk

I tillegg til å skape arbeidsplasser hadde de opprinnelige ansatte et mål om å gjøre Svartlamon mer tilgjengelig for alle slags folk.

–Vi ville bevise at det kunne startes noe bra på Svartlamon, samtidig som vi ønsket å vise at bydelen ikke var så mørk og skummel som noen kanskje trodde. Nå kommer det folk hit fra hele Trondheim.

Bursdagen feires med hyggelige priser på mat og drikke, mens DJ Ranja snurrer plater og Børeks firo byr på akustisk hip hop. Musikerne har samarbeidet med Ramp tidligere og har alle en tilknytning til stedet.

–Tidligere arrangerte vi flere konserter på Ramp. Nå holdes konsertene i stor grad på Lobbyen og Verkstedhallen, men puben forsetter etter de samme retningslinjene vi alltid har hatt når det gjelder mat: Det skal være kortreist og økologisk, med god kvalitet og service, fastslår Nilsen.

Spennende høst

Det skjer fremdeles spennende ting med og rundt Ramp etter ti år. Den samme gjengen som driver puben er nå involvert i åpningen av det splitter nye utestedet «Mellomvegen», som naturlig nok befinner seg i Mellomvegen på Buran, i september. Nilsen vil ikke avsløre så mye rundt høstens planer, men bekrefter at det kommer til å skje spennende ting fremover.

–Jeg ser veldig positivt på fremtiden, avslører han.

Ramp pub & spiseri fra kl. 12.00 i dag.