Terry Lee Hale og Tunnel Tree slapp nylig en singel som er spilt inn i Nautilus Studio i Trondheim.

Bandet består av Andreas Elvenes, Michael Francis Duch, Finn Olav Holthe, og Kyrre Laastad. Hale lovpriser guttene i bandet og mener det musikalske nivået er høyt.

– Det er første gangen jeg spiller på Moskus, og jeg ser virkelig frem til det. Guttene i Tunnel Tree er alle fra Trondheim og de er fantastiske musikere. De er så flinke at vi kan gå i hvilken retning vi vil med musikken, sier Hale .

Innspilling i Trondheim

Samarbeidet med Tunnel Tree oppsto etter at Hale hadde vist interesse for det trønderske synthrock bandet BC, hvor Andreas Elvenes er vokalist. Singelen er gitt ut på Torgeir Lunds plateselskap Crispin Glover Records, og Lund ser frem til konserten.

– Jeg så ham på Credo for noen år siden og fant ut at jeg måtte ha ham tilbake. Som liveartist er Hale helt unik. Han er en fantastisk gitarist, og låtskriver som tidligere har turnert med band som Faith No More, og Soundgarden, sier Lund.

Han har kun godord å si om samarbeidet med Terry Lee Hale, og har svært lyst til å lage mer musikk i fremtiden.

– Han er en utrolig takknemlig musiker å jobbe med. Drømmen ville vært å flydd hele gjengen ned til Paris, hvor han bor, og laget et helt album, sier han.

Kaotisk turnéliv

De siste to ukene har Terry Lee Hale blant annet spilt på Brønnøysund Rootsfestival, Slottsfjellfestivalen og MONO i Oslo. Norgesturneen avsluttes i Trondheim, men har på ingen måte vært knirkefri.

Lund sier det hele startet med at Hale glemte reiseplanen og mobilen sin i Paris. Deretter har turen blitt noe kaotisk. Forrige uke måtte Hale betale 14 000 kroner i taxiregning fra Brønnøysund til Bodø.

– På fredag spilte jeg i Brønnøysund og skulle til Tønsberg å spille på Slottsfjell. Flyet mitt ville ikke lette på grunn av dårlig vær, så vi måtte kjøre taxi i sju timer til Bodø, hvor vi tok fly til Sandefjord. Da var jeg tre timer for sen til min egen konsert. Heldigvis ordnet arrangørene et alternativt lokale til meg senere på kvelden, så jeg fikk spille, sier Terry Lee Hale.

Hale er opprinnelig fra Texas og kommer fra en militær familie som flyttet mye da Hale var ung. Han kom til Europa for første gang på turne i 1993. Nå har han en fransk kone, og de siste sju årene har han bodd utenfor Paris.

– Da jeg kom til Europa i '93 var jeg 40 år og skulle turnere med det første albumet mitt. En ting førte til det andre, jeg møtte en kvinne, og så ble jeg bosatt i Frankrike.