13 september 2012 hadde Odd Børretzen konsert i Dokkhuset i Trondheim. Intervjuet han hadde med Adresseavisen i forkant kan være et av de siste av han som ble gjennomført.

I tekstene han framførte i Trondheim så han tilbake på sine 70 yrkesaktive år.

- Det er slitsomt å reise. Men jeg har alltid vært frilanser, og har alltid hatt vanskelig for å si nei, sa han til Adresseavisen i forkant av konserten.

Tilbakeblikk på et langt liv

I Dokkhuset fortalte han historier, skildret opplevelser og gjorde seg betaktninger om alt han hadde opplevd igjennom livet.

- Jeg vokste opp i de harde 30-åra. Vi tenkte ikke på de årene som spesielt harde da vi opplevde dem, men de blir ansett som harde i ettertid. Da var Norge et av Europas fattigste land. Nå er vi det rikeste. Det har vært et hundreår med enorme endringer.

- Var alt bedre før?- Slett ikke. Det stemmer ikke at all forandring er et onde. Utviklingen har gitt oss mye godt, men den har nok ikke gjort oss lykkeligere. Mye av den frykten mennesker har slitt med, har nok forsvunnet. Men det har kommet en ny frykt i stedet, sier Børretzen og nevner terrorangrepet i New York i 2001, ett av flere temaer han skriver om.

Skulle lansere bok

Han har vært en av Norges mest folkekjære artister i flere tiår. Natt til lørdag døde han, 85 år gammel.

– Vi husker far som en snill og trygg pappa, sier hans sønn Ole Jacob Børretzen til NTB.

Børretzen mottok en rekke priser både som forfatter og artist, og skulle etter planen lansert boka «Helt All Right» forrige uke.

– Jeg møtte en forfatter full av nye ideer og som var svært irritert over at kroppen ikke fulgte med på alt han ønsket å få til. Han satte som krav at han skulle lage nye illustrasjoner til boken. «Jeg vil arbeide og skape», sa Børretzen til sin forlegger Arve Juritzen.