F.v. Geri Ove Aftret, Eskil Louise, Oddvar Paulsen, Odd Reidar Liasjø, Terje Bjørndal. - Øystein ville nok at vi ha skulle fortsette. Det var Øystein i et nøtteskall, forteller bandmedlemmene Øystein var gitarist i. Foto: ISAK HORGAR

- Dette gjør vi for å hylle en bra mann, proklamerte Valentourettes vokalist Tarjei Fosshaug fra scenen før de dro i gang Jokkelåta "To fulle menn" og et par andre sanger vi alle kjenner så godt.

Publikum hevet glassene til skål, slik det ble gjort mange ganger utover kvelden. Valentourettes var i Trondheim for konsert i verkstedhallen, men slett ikke vonde å be når det er snakk om å minnes Øystein Døsvik som gikk bort så altfor tidlig, med en bonusopptreden på Blæst.

Det lille ekstra

Det var ikke bare Valentourettes som lirte av seg det lille ekstra. Av bandene som også fikk oss til å løfte glassene var Hipster Swingers, Sugar Louise, Magnum Maids og Torch.

Mange hadde også møtt opp denne lørdagen på Blæst for å minnes en kjær venn, til rock levert med et smil som smittet.

- Det er et utrolig engasjement som har vært rundt denne kvelden. Alle har gjort det lille ekstra for at dette skal bli bra, fortalte medlemmene i Sugar Louise før festen startet. Sugar Louise var bandet Øystein Døsvik var gitarist i.

- Bare det at vi har fått memorial vinylplatene kjørt fra Oslo i siste liten, slik at vi har kunnet ha dem til begivenheten her i kveld, viser at det er mange som har lagt hjertet i dette, fortalte Odd-Reidar Liasjø, vokalist i Sugar Louise.

Sugar Louise består

Da Valentourettes gikk av scenen spilte Sugar Louise live for første gang siden bisettelsen.

- Det var i hvert fall veldig artig på øving i går, sa bassist Geir Ove Aftret på spørsmål om hvordan det blir å gå på scenen igjen med bandet Døsvik var gitarist i.

- Hele greia er at vi skal prate og flire. Det er voldsomt slitsomt å skulle være så tøff hele tiden, sa Odd-Reidar Liasjø.

-Jeg tror vi snakker samme språk når jeg sier at det i kveld handler om å smile, sa Marius Forbord fra Torch backstage.

Artig ble det for oss andre også. Den gode stemning var satt allerede før dørene åpnet. Når vikargitaristen Terje Bjørndal knoter litt med utstyret etter Valentourettes går av sier, vokalist og konferansier Liasjø at dette aldri hadde skjedd med Øystein, til latter fra publikum. Sugar Louise fortsatte med å levere den livsbejaende punken vi kjenner dem for.

Innsamlingsaksjon

Alt overskudd fra kvelden gikk til Frelsesarmeen. I fjor var Frelsesarméen storfornøyd med konserten Sugar Louise gjorde i forbindelse med gryteinnsamlingen, og hadde allerede i februar bedt om at Sugar Louise kunne gjenta suksessen.

- Vi hadde jo avlyste alle planer vi hadde, men vi hadde et lite møte med Frelsesarméen, og vi bestemte oss for å gjøre det, selv om vi ikke hadde noen gitarist klar ennå. Frelsesarmékonserten hadde vi naila akustisk, sa Liasjø.

Bandmedlemmene i Sugar Louise er overbevist om at Øystein Døsvik ville ha ønsket at de fortsatte.

- Han var en ja-mann og sa aldri nei til å spille. Å dra til Steinkjer for å spille for øl kunne han svare ja til på et blunk. Det var aldri et nei. Det var Øystein i et nøtteskall, forteller Sugar Louise.

Absurd

Selv om det er trist, begynner guttene i Sugar Louise å få den tunge tiden litt på avstand. Perioden under leteaksjonen fremstår som absurd.

- I dag er det alle de kårni historiene og vennskapet som oppsto under letearbeidet vi husker best, forteller de. Det er mange jobbet hardt for å finne Øystein Døsvik.

De har kommet seg, og forteller at det nå er bare et tidsspørsmål før de begynner å spille igjen.

10 300 til frelsesarmeen

Etter festen var over kunne Odd-reidar Liasjø fortelle at pengeinnsamlingen har gått strålende.

- Sugar Lousie, bandet som aldri har mottatt en krone i statsstøtte overleverer 10.300 kroner til Frelsesarmeen på torget søndag klokken 18. Og ut ifra opplevelsen i går ser det ut til at det blir mer Sugar Louise. Så nå trenger vi bare sponsorer til å spille inn ny skive.