Dette er Nidarosdomens egen mønstring. Alle de fire korene i domkirken inviterer, og bidrar med noe hver fra sitt repertoar tirsdag 1. april.

–Slik gjorde korene også for 25 år siden, da vi samlet inn penger til restaureringen av Wagnerorgelet. Arve Tellefsen og Randi Stene var også med den gangen. Nå kommer de igjen, langveisfra, og ens ærend for festkonserten, det er storartet, sier Bea Levine-Humm.

–Også Henning Sommerro og John Pål Inderberg var med for 25 år siden. Samtlige stiller opp gratis, det er raust gjort.

Over 200 aktører

Skuespiller Marianne Meløy får også lovord fra Levine-Humm.

–Et stortalent. Marianne Meløy er en av landets fremste, sier Levine-Humm, med Meløy i Friederich Dürrenmatts «Besøk av gammel dame» på Trøndelag teater i friskt minne.

–På festkonserten viser hun i monologens form at heller ikke orgel er henne ukjent.

Siden november har Bea Levine-Humm vært opptatt med å lede Nidaros domkirke og Vår Frue menighets innsamlingsaksjon for det nyrestaurerte Steinmeyerorgelet. Om syv uker er det klart til orgelinnvielse for Nidarosdomens hjemvendte, store og brusende skjønnhet. Men først forener de krefter, Nidarosdomens guttekor, Nidarosdomens jentekor, Nidaros domkor og Nidarosdomens oratoriekor. Det blir rundt 200 sangere, med dirigentene Bjørn Moe, Anita Brevik, Magne Draagen og Petra Bjørkhaug, med Tellefsen, Stene, Sommerro, Inderberg og Meløy i solistrekka og akkompagnatørene Eva Holm Foosnæs, Knut Størdal og Erling With Aasgård.

Første gang på 25 år

–Alle korene har det travelt med krevende oppgaver. Jentekoret har nettopp lagt bak seg en større plateinnspilling. Domkoret hadde stor konsert forrige søndag, og Guttekoret øver til konserten sin kommende søndag. Palmesøndag har Oratoriekoret påskekonsert. Det betyr så mye at de alle sammen, midt oppi alt dette, har ryddet plass i kalenderen og gir av sin tid, sier Bea Levine-Humm.

Hun har god oversikt over Trondheims musikkmiljø, og det er grunn til å tro henne når hun kaller festkonserten i Nidarosdomen tirsdag en sjelden begivenhet.

–At vi hører alle fire korene i løpet av én konsert, når skjedde det sist, store nasjonale begivenheter unntatt? Jeg tror ikke det har hendt siden innsamlingen til Wagnerorgelet.

Billettinntektene fra konserten går uavkortet til innsamlingsaksjonen for restaurering av Steinmeyerorgelet.

Festkonsert for Steinmeyerorgelet med hele domkirkens musikkmiljø og solister, tirsdag 1. april kl. 20 i Nidarosdomen.

I tillegg til Arve Tellefsen deltar John Pål Inderberg, Henning Sommerro, Randi Stene og Marianne Meløy på konserten. Billettinntektene går uavkortet til innsamlingsaksjonen for det nyrestaurerte Steinmeyerorgelet. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN