- Dette er en booking i verdensklasse. Det er veldig kredible festivaler som har dette bandet på programmet, sier musikkanmelder Martin Anfinsen i Adresseavisen.

Bandet han snakker om er Deafheaven, det sjangeroverskridende bandet som mikser black metal og postrock. Det startet som et duoprosjekt i regi av vokalist George Clarke og gitarist Kerry McCoy i 2010. I dag består det amerikanske bandet, som har base i San Francisco, i tillegg av Daniel Tracy, Stephen Clark og Shiv Mehra.

- Det er kanskje feil å si at dette er det mest populære metallbandet, men det er kanskje det mest interessante metallbandet akkurat nå, sier Anfinsen.

I 2013 toppet Deafheaven Adresseavisens liste over de beste albumene innen hard rock og metal. Her kan du lese hvorfor.

Favner bredt

I dag avslører Pstereo i en pressemelding at de har booket det populære metallbandet. Anfinsen mener Deafheaven er en strålende booking for metallentusiaster, men han tror også bandet vil slå an bredere enn som så.

- Deafheaven er kanskje det drøyeste metallbandet som Pstereo har booket i historien. Dette er et smalt band, men som samtidig har endt opp med å favne bredt. Jeg ser at veldig mange brede publikasjoner dro fram deres album «Sunbather» fra 2013 som ett av årets beste, forteller Anfinsen.

«Sunbather» endte blant annet på Best New Music-lista til Pitchfork, det samme gjorde deres tredje album, «New Bermuda», som ble sluppet tidligere i år.

Anfinsen kalte plata «New Bermuda» for «en lykkepille i grim forkledning» og ga terningkast dem da han anmeldte albumet. Ler anmeldelsen her.

Metall og postrock

At bandet tilfører flere pop- og postrock-elementer i musikken, tror Anfinsen er en viktig grunn til at bandet har slått an hos mange.

- Det gjør det nok mer spiselig for flere enn et rent blackmetal-publikum. Deres forrige plate dreide seg også om veldig utradisjonelle temaer i black metall-sammenheng, som å vokse opp i fattigdom, om å ha et dårlig forhold til sin far og om kjærlighet. Dette er ekstremt utradisjonelle tekstvalg, og det tror jeg er noe av grunnen til at det ble så stor oppmerksomhet rundt albumet, sier han.

Bandet har etter hvert fått et rykte på seg for å være et godt liveband. Selv om Anfinsen ble skuffet da han så dem under Primaverafestivalen i Barcelona i 2014, har han store forventninger til konserten på Marinen.

Pstereofestivalen feirer ti år sommeren 2016. Den avsluttes med at DumDum Boys spiller albumet som ga festivalen sitt navn. (PLUSS)

- Jeg håper jeg så dem på en dårlig dag. Jeg har sett liveopptak som har vært veldig gode, så jeg gleder meg til å se dem en gang til. De er et veldig spesielt liveband. Vokalisten er dramatisk med sine skinnhansker og teatralske bevegelser, han befinner seg midt mellom en fyr med feminin framtoning og en diktator. Både vokalistens show og lysshowet er veldig visuelt, sier Anfinsen.