Inneklemt i Tharaldsgårdsveita midt i Trondheim sentrum, finner man Brygga studio. Her fikk 30 publikummere med seg begynnelsen på det som skal bli en fast konsertserie i studioets intime innspillingsrom.

29 år som studio

Femten minutter før konsertstart, kom første publikummer ned den smale trappen som fører inn til studioet. Initiativtaker, tekniker og produsent Pål Brekkås er parat.

‒ Velkommen! Skal du…?

‒ Æ ska sjå på!

Stemningen blir fort hjertelig, nærmest som en hjemmefest, for Brygga studio er langt ifra noen steril, hvit kube. Her er sofagrupper med tjukke gulvtepper, gamle retromøbler som besteforeldre gjerne har, i tillegg til bevertning og en helt egen tappekran.

‒ Brygga studio har eksistert i siden 1986, og alltid i de samme lokalene. Vi vil gjerne være folkets studio, sier Brekkås. Med prosjektet «Brygga sessions» håper han å få synliggjort lokal musikk i Trondheim.

‒ Vi vil bevise at det fins mange dyktige musikere her. I tillegg ønsker vi å gi noe tilbake til byen vår, og nå skjer dette i form av konserter og filmopptak av disse konsertene, forteller Sivert Ericson Aarnes, som også er initiativtaker for prosjektet. Filmopptakene blir lagt ut på «Brygga sessions» sin Facebook-side i etterkant, slik at flere enn de få gjestene studioet rommer kan få med seg musikken.

Pionerer eller prøvekaniner

Det er ikke tilfeldig at det er Woodland som skal få sparke i gang konsertserien.

‒ Det var et naturlig valg for oss, siden Woodland nettopp har vært i dette studioet og spilt inn sin andre skive. Vi har hørt dem flere ganger live, og er sikre på at bandet er på vei opp. De trenger bare et lite dytt fra oss for å komme dit de skal være, sier arrangørene.

Selv er bluesrockerne i Woodland godt fornøyd med å være første band ut.

‒ Det er jo en ære. Vi ble gira da vi hørte om prosjektet, forteller trommeslager Espen Berge. ‒ Tenk å få være pionerer!

‒ Eller prøvekaniner, skytes det inn. 25 billetter ble lagt ut til konserten, som er utsolgt.

‒ Vi kjenner ikke så mange av tilskuerne, faktisk. Kanskje to stykker, sier vokalist Gisle Solbu.

‒ Mamma kommer da, presiserer Berge. Bandet, som utenom Solbu og Berge består av Espen Kalstad, Hallvar Haugdal og Hallvard Gaardløs, mener denne konserten kan sammenlignes med det å invitere til fest uten å vite hvem som kommer.

Det er for det meste låter fra det nye andrealbumet som skal spilles denne lørdagskvelden.

‒ Andreskiva er mer variert enn den første, med et utvidet lydbilde. Det er blitt mindre ren blues på låtene våre med tiden, sier Kalstad.

‒ Ikke bare Pstereo

Gjengen som driver Brygga studio opplever en positiv bølge skylle innover byen, rent musikkmessig.

‒ Ja, Trondheim begynner å ligne en by, konstaterer tekniker og medeier i Brygga studio, Håkon Dalen. Blæst sitt konsertkonsept «50/50» og utestedene Familien og Moskus blir nevnt som eksempler på scener hvor nyetablerte, lokale band kan vise seg frem.

‒ Trondheim er ikke bare Pstereo! Festivalen er dritkul den, men Trondheim trenger også de mindre aktørene, mener Ericson Aarnes. Et konsertkonsept som nettopp «Brygga sessions» har arrangørene savnet.

‒ Det har vært holdt lignende enkeltarrangementer tidligere, men da har det ikke blitt noen kontinuitet i det. Vi satser på å få til fire konserter i året her i studio, sier Brekkås.

Tilstede er også Joachim Moe, som studerer lydteknikk ved Noroff og er en av de 22 publikummerne bandet ikke har personlig tilknytning til. Han slår av en prat etter at Woodland har forlatt (den improviserte) scenen.

‒ Konserten var utrolig bra. En intimkonsert som dette, i disse lokalene, er en helt egen opplevelse, sier Moe. Han har hørt mye på Woodland før, men aldri før sett dem live. Konseptet «Brygga sessions» har han også fått sansen for.

‒ Det er et konsept som fungerer godt her i brygga. Jeg skal absolutt tilbake på neste session, sier Moe.

Ga mersmak: Publikummer Joachim Moe så Woodland live for første gang. Han kommer tilbake til neste konsert. Foto: Eline Bjerkan
Intimkonsert: Rundt 30 personer fikk plass inne i innspillingslokalene hvor Woodland holdt konsert i helga. Foto: Eline Bjerkan