Nidaros domkor holder korkonsert med kontratenor-solist, harpe, perkusjon og orgel søndag kveld.

Dirigent er domkantor Fredrik Sixten (bildet), som begynte 1. april med hovedansvar for Nidarosdomens to kor, og dette blir hans debutkonsert som domkantor.

–Søndagens konsert blir en korkonsert med amerikansk, fransk, britisk og skandinavisk musikk, forteller Fredrik Sixten.

–Hovedverket er Leonard Bernsteins «Chichester Psalms» fra 1965, som Bernstein har bygd over tekster fra Salmenes bok i Det gamle testamente.

–Melodisk og vakkert, vi merker at dette er mannen som skrev musikken til West Side Story. Her får vi en smak fra hele hans palett som musikalkomponist, symfoniker og kammermusiker, forklarer Fredrik Sixten.

–Det er et krevende verk. Musikken veksler mellom inderlige, intime partier til store musikalske utbrudd. Verket er rytmisk intrikat, uvanlige taktarter og stadige rytmeskift er med på å gjøre det til et veldig spennende verk, både å framføre og å lytte til. I tillegg er teksten på hebraisk - en stor utfordring for koret, sier Fredrik Sixten.

Solopartiene synges av Per Lindström, kontratenor. Komponisten har anført i partituret at enten skal en guttesopran eller en kontratenor synge, ikke en kvinnestemme.

–Bernstein har skrevet uvanlig mange anvisninger til dirigenten i partituret, og vi følger dem alle sammen, fastslår Fredrik Sixten, som legger stor vekt på at uttrykket blir autentisk og troverdig.

i Nidarosdomen søndag kl. 20.00