- I all min tid som arrangør har jeg ikke vært med på maken til engasjement rundt et konsertarrangement, sier Terje Utaker, som har jobbet med å få Lasse Stefanz til julekonsert og julebord på Rica Hell hotell 7.-8. desember.

Olle Jönsson har gitt et helt miljø av festglade dansebandfans kalde gufs nedover ryggen etter at det ble avslørt at han har villet trekke seg ut av bandet han har vært en viktig del av i 45 år.

Uten videre forklaring på utspillet kom nyheten fra Lasse Stefanz' bookingarrangør, Mats Nilsson, til Aftonbladet at sangeren var sykmeldt.

Julefestkrise

- For oss holdt dette på å bli skikkelig krise, forteller Utaker.

- Med tanke på at det ble utsolgt til både konserter og julebuffet begge dagene på rekordtid, så ble dette veldig mye styr. Dette er en helt egen kultur, som er stor, og bandet har en enormt dedikert fanskare. Ingen av de påmeldte avbestilte, men folk var veldig spent på hva som ville skje.

Nå kan i alle fall påmeldte til julefest på Rica Hell hotell slappe av. Dette uttaler Olle Jönsson selv i en pressemelding som kom på fredag.

- Jeg er et følelsesmenneske. Noen ganger kommer ting ut før jeg rekker å telle til 100. Det har skjedd før, og det kommer til å skje igjen. Men ikke i min villeste fantasi her i den skånske skogen kunne jeg drømme om hvilken oppmerksomhet dette skulle få.

Terje Utaker forteller at det nå er veldig artig at dette er i boks.

Stor popularitet

- Nå kommer jeg fra møte med Rica Hell hotell, og også de er veldig beroliget over at Lasse Stefanz med Olle Jönsson spiller som planlagt. Olle Jönsson er jo frontfigur, og har en stor fanskare med sin spesielle stemme. Før om årene har det jo blitt valfartet til Östersund for å få med seg Lasse Stefanz. Bandet har virkelig tatt av i popularitet de siste fem årene, mener Utaker.

- Det er mange tilreisende fra hele landet som har kjøpt billett for 6-7 måneder siden, og deltar på julebord to dager på rad, bare for å få med seg begge konsertene, sier Utaker

- Dette gleder jeg meg faktisk til selv.

Olle takker fansen

Olle Jönsson fortsetter i sin pressemelding med å takke for oppmerksomheten.

- Jeg skal være ærlig. Jeg har følt meg ganske dårlig og har vært sykmeldt. På grunn av dette ble jeg nødt til å innstille to spillejobber i helgen som var. Det er ikke ofte det skjer, og jeg håper det ikke skjer igjen. Dere skal vite at jeg er utrolig rørt over all oppmerksomhet og støtte bandet og jeg har fått fra dere fans. Denne takknemligheten vil jeg overbringe dere personlig så fort som mulig, og muligheten kommer raskt.

Julekonserten finner sted 7.-8. desember på Rica Hell hotell. Kvelden starter med julekonsert med Lasse Stefanz og «Vårres Jul» med Vømmølsluskan, før det er klart for julebord. Deretter spilles det opp til dans med Vømmølsluskan og Lasse Stefanz.