Stuntreporteren har reist verden rundt med sin vinnende personlighet og mikrofon i hånden. Mikrofonen har blitt noe mindre med årene, latteren har kanskje blitt noe høyere. I høst har vi sett ham på skjermen som begeistret dommer i TV 2s talentkonkurranse «Norske talenter». Nå er han aktuell med boka «Tøff Pappa». Han er pappa til to små gutter, og i boka «Tøff pappa» deler han sine tanker om papparollen med oss.

- Dette er en bok til menn som blir fedre. Og om hvordan man blir en bra far, i denne tiden, sier Alex Rosén.

- Du må finne ut av hva du vil med barna dine. Det viktigste er jo at barnet ditt er lykkelig. Du kan si som Aristoteles: Den viktigste bestanddelen i et menneskets liv, når du har dekket alle primærbehov, er lykke, fortsetter Rosén.

- Har vært i livsfare

Han forteller at nøkkelen er å tenke positivt.

- Jeg elsker å være negativ, men det nytter ikke å gå rundt å deppe. Man må ha et positivt utgangspunkt.

- I showet, som er et stand up-show, blir det ikke så mye pappaprat. Der handler det mer om mitt forhold til politiet og påtalemyndighetene, ler Rosén.

- Jeg har vært i livsfare svært mange ganger, forteller han.

Gonzo-Stand up

«Alex i farta» er et stand-up show med historier fra Alex’ liv som stunt-reporter, oppdagelsesreisende, talent-dommer, rocke- og filmstjerne samt programleder. Historiene, bedyrer han, er virkelige samtidig som de er utrolige.

- Jeg har blitt arrestert i for å være journalist i land der det ikke er lov til å være journalist. Dette er ekte gonzo-journalistikk, men det er stand-up, med musikk til! I fjor da jeg hadde show fikk jeg bare femmere i avisen. Nå er det bare seksere, skryter han og ler.

Under showet «Alex i farta» får vi se hittil upubliserte scener, som ble stoppet av NRK, fra hans møter med spennende mennesker i utlandet, egne opptak og klipp fra scener som gikk galt. Alex Rosén fremfører også noen selvvalgte slagere.

- Jeg kommer også med ny vin. Den minner om Amarone. Vin har jeg jo holdt på med lenge, men dette er en dyr luksus vin, ler han.

«Alex i farta» er på frimurerlogen 3. desember kl. 1900

Alex Rosen har skrevet bok for dem som sliter med farsrollen i dagens samfunn. Foto: Pressefoto.