- Nå skjer det så utrolig mye gøy rundt bandet at vi bare må satse på dette, sier Kristoffer Lo.

Resten av de fire bandmedlemmene er enige. Det skjer mye gøy nå.

Gjengen i Highasakite har nettopp landet i Trondheim, og de fem vennene er samlet på Blæst der de spiller i kveld. Lattermildt lover de at det skal bli en gøy konsert. De lover også at Trondheimspublikumet skal få høre to nye låter.

- Vi skal spille to splitter nye låter som er kjempefine, sier Ingrid Helene Håvik, vokalist i bandet.

- Nå har vi spilt en del 30 minutters sett, så det blir fint å kunne spille en litt lengre konsert nå, skyter Marthe Eberson inn.

Her finner du oversikt over flere konserter i helgen.

Knytter kontakter

Etter slippet av debutalbumet "All That Floats Will Rain" har Highasakite høstet gode kritikker og spilt på de største og viktigste norske festivalene. Nylig har de vært en runde på Island, og de er klare for bransjefestivalen Eurosonic i januar. En tur til Danmark venter også.

I Reykjavik, der Highasakite spilte for et smekkfullt lokale under Iceland Airwaves, signerte de en avtale med bookingselskapet Coda Agency. Avtalen gjelder for hele Europa, Asia, Australia og New Zealand. Med dette har bandet havnet i selskap med noen av de mestselgende indieartistene i verden.

Den gjeveste anerkjennelsen må likevel være at SXSW Music Festival, har invitert bandet inn i selve festivalprogrammet. Festivalen finner sted i Austin, Texas i mars. Hittil er tre norske band invitert til det som er indiemusikkens største bransjetreff. Highasakite befinner seg her i Marit Larsens og Jarle Bernhofts gode selskap.

- Nå tror jeg faktisk vi har vært innom de fleste bransjetreffene som finnes. Det er vel bare en greie i Asia vi ikke har vært på enda, så har vi sett alle bransjefestene som er, spøker Kristoffer, men å bli invitert inn i selveste festivalprogrammet er en "big deal" enes de fem musikerne.

Spennende med nytt publikum.

- Det blir veldig gøy å spille i Texas. Det er alltid gøy å spille for et nytt publikum, og dette er jo et annet kontinent også, sier Marthe.

Selv om nyheten om å dra til Texas ikke har sunket helt inn hos det fremadstormende indiebandet er de ikke i tvil om at de skal ha en fin tur.

- Det er dette som er livet. Å dra fra Island til Texas blir å ta det til et helt nytt nivå.

I mellom bransjefestivaler og konserter, skal Highasakite også en tur i studio i desember.

- Da begynner vi å spille inn et nytt album, som vi håper kommer til våren, forteller Øystein Skar.

- Går dere i noen nye retninger med det nye albumet?

- Forrige plate var det jo hovedsakelig jeg og Trond som sto for. Når er vi to bandmedlemmer til og alle låtene øves inn med fullt band, forteller Håvik. Slikt blir det moro av skal vi tro "Highasakite".

Stappa

Det virker som publikum også har fått øynene opp for bandet, og ikke bare de som sitter på pengesekken. Bandet forteller at oppmøtet på konsertene har vært overveldende.

- Det har til tider vært helt stappa, sier Skar.

Det virker som bandet trives med denne ordningen for de skjuler ikke at det er gøy.

- Oss har veldig god humor i dette bandet. Oss koser oss.

Highasakite spiller på Blæst kl. 22.00 i kveld.

Support er Kari Harneshaug.