Karl Ove Knausgård suste inn i tabloidene her hjemme, da hanbegynte å gi ut «Min kamp»-bøkene.

Også i utlandet får hanoppmerksomhet, nå sist i en kåring av den britiske avisa The Guardian sinkåring av «de ti bestehjemmene i litteraturen».

Hvordan vi skal tolke «beste» i dennesammenhengen, er litt uvisst, da det ikke bare er solskinnshistorier journalistStuart Evers presenterer på lista.

Øverst troner Charles Dickens klassiker «Storeforventninger», der «Satis house» er åsted for stoppede klokkerog tapt kjærlighet.

På sjetteplass havner Don DeLillos rockeleilighet beskreveti Great Jones Street, der kjøleskapet er fylt med plater.

Og på en finniendeplass havner Karl Ove Knausgårds hjem, beskrevet i Min Kamp. The Guardianskriver at «stanken og forfallet blir den fysiske legemliggjørelsen av enmann som glir fra den respektable middelklasse og over i sitt eget personligehelvete. Det er en påminnelse om at et hjem ikke bare kan være et fristed, menogså et grenseløst sted som tillater en å fornekte verden utenfor».

Det erKnausgårds forlag Oktober som bringer denne nyheten i en pressemelding.Forlaget følger tydeligvis godt med på hva som skrives om Knausgård iinternasjonale medier, og viderebringer også at den respekterte forfatterenHari Kunzru nylig uttalte til The Observer at Knausgårds «Min Kamp» skulleleses denne sommeren.

Knausgård får også skryt i bransjebladet PublisherWeekly, som skriver at «Knausgårds praktfulle prosa og bergtagenderefleksjoner gjør dette bindet til en givende kamp».

«Minkamp» – bøkene har så langt kommet ut i 18 forskjellige språk, og etsamlet opplag på 458 000 i Norge.