3. mai kunne Adresseavisen melde at Fagn måtte stenge Michelin-delen av restauranten. Årsaken var mangel på folk.

– Etter påsken har to av kokkene våre vært syke. Da har vi dessverre ikke mulighet til å holde fine dining åpent, sa daglig leder Rune Moe den gang.

Mens «fine dining»-delen var stengt, holdt bistroen fortsatt åpent. Torsdag 19. mai åpnes hele restauranten igjen.

– Vi har fått tilbake en av dem som har vært syke. Fremdeles ser vi at vi ikke er så robuste som vi ønsker, verken i servering eller på kjøkkenet, sier Moe.

Fikk stjerna i 2019

Fagn er én av tre restauranter i Trondheim med Michelin-stjerne. Restauranten i Ørjaveita fikk stjerna i 2019.

I 2021 ble Fagn tildelt utmerkelsen Bib Gourmand for sin bistro i andreetasjen. Bib Gourmand deles ut til restauranter som tilbyr god mat til en rimelig pris.

– De som allerede hadde booket «fine dining» fikk tilbud om bistro den aktuelle dagen. Mange valgte å benytte seg av det tilbudet, sier Rune Moe.

Trenger flere

Da Adresseavisen skrev om stengingen, fortalte han at det var utfordrende å få tak i arbeidskraft, spesielt kokker.

– Vi jobber ukentlig med jobbintervjuer, og det ser ut som vi har en del positive kandidater. Vi har brukbar robusthet i serveringa, men ønsker gjerne enda flere der også. Vi har snakket om å kjøre en ny runde der vi søker etter folk.

Moe forteller at selv om de ikke har tilbudt «fine dining», så har avdelingen tidvis vært brukt også de siste tre ukene.

– Det har vært noen misforståelser, for det er en del som bare leser overskrifter og tror at hele Fagn har vært stengt. Restauranten består av to avdelinger, og vi har hatt veldig bra besøk i bistroen. Enkelte dager har vi brukt «fine dining»-avdelinga til å servere mat fra bistro-menyen.