I sine tre første år har musikkonferansen og -festivalen Trondheim Calling levd kompakt under ett tak på Byscenen, Brukbar og Supa. Neste vinter flytter den og blir større.

– Vi har vært veldig utsolgt alle tre årene, i tillegg merker vi et økende trøkk når det gjelder delegatpåmelding. Sist var over 500 delegater registrert, og da blir det trangt, sier daglig leder for Trondheim Calling, Thomas Ryjord.

– Med å holde oss på Byscenen-kvartalet i flere år kunne vi fokusere på programinnhold og ikke på scenelogistikk. Men nå er vi blitt mer etablert og tiden er moden for å ta skrittet videre, mener han.

Fra 50 til 100 konserter

Ryjord forteller at de tidligere har lagt begrensninger på antallet delegater, men at de nå kan åpne for flere. Likevel bedyrer han at arrangementet er forankret i et nysgjerrig konsertpublikum.

– Hovedpoenget med å flytte er at vi vil la flere være med, vi får utvidet publikumskapasiteten gjennom flere scener og flere konserter. Der vi tidligere i vinter hadde i overkant av 1000 personer inne samtidig, vil vi neste år få plass til minst 2000. Det vil bli rundt ti ulike scener i bruk hver dag, sier Ryjord.

Når antallet konserter samtidig øker fra rundt 50 til om lag 100, åpner det for flere muligheter også når det gjelder artister. Selv om liveprogrammets profil ikke er fastsatt, lover Ryjord fortsatt at nye, uetablerte artister fra Trøndelag og resten av landet skal være hovedsatsingen.

– Vi skal være et viktig supplement til de etablerte festivalene, og satse på undergrunn og vekst.

Dokkhuset blir kjernen

Arrangementets kjerne, både når det gjelder konferanse og konserter, vil bli Dokkhuset på Nedre Elvehavn. Dessuten vil det holdes konserter ulike steder på Solsiden (20-årsgrense, samt i Verkstedhallen (18-årsgrense). I tillegg lover Ryjord at det vil dukke opp scener på uventede steder – men alle innendørs.

– Det var selvsagt behagelig å være under ett tak, men erfaringen var at folk kom og gikk uansett. Trøndere er vant med skittvær også, så jeg er ikke veldig bekymret, sier Ryjord, som mener de likevel fortsatt kan tilby en festival med høy scenetetthet innenfor et begrenset geografisk område.

Trondheim Calling ble i vinter for første gang arrangert over tre dager, noe de vil gå videre med til neste år. Arrangementet vil finne sted 30. januar–1. februar 2014, og ifølge Ryjord vil billettprisen bli noenlunde lik årets festival.

Thomas Ryjord, prosjektleder for Trondheim Calling, mener tiden er moden for at arrangementet tar et skritt videre. Foto: THERESE ALICE SANNE